Kahvelerimiz hoş aromasıyla, mis gibi kokusuyla hepimizin evlerinin vazgeçilmezi olmuştur. Kimimiz sabah uyanınca kendimize gelmek için,  kimimiz yorgunluğumuzu atmak için, kimimiz eğlencesine kahve falına baktırmak veya bakmak için, kimimiz akşam güzel bir yemekten sonra keyfine vara vara yanında gül lokumu, minik çikolatalar eşliğinde içeriz kahvemizi,  Ama neden ne olursa olsun evlerimizin baş tacıdır kahvelerimiz. 
TÜRK KAHVESİ kültür ve geleneği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi tarafından “temsili listeye” alındı. 
TÜRK KAHVESİNİN BİRÇOK FAYDALARI VARDIR BUNLARI KISACA ŞÖYLE SIRALAYABİLİRİZ.
Ağrı kesicilerin etkisini % 40 oranında artırır.
Göğüs kanseri riskini azaltır. 
Kahve girişkenliği artırır. 
Siroz hastalığı riskini yarı yarıya düşürür.
Kemikleri güçlendirir, ancak yaşlıların fazla içmesi sakıncalıdır. 
Tip 2 diyabeti, ve Parkinson hastalığından korur.
Selülit gibi cilt sorunlarına karşı etkilidir. 
Yüksek tansyonu önler.
Bağırsakları düzenler.
Kolestrolü düşürür.
Nefesi açar. 
Atalarımızın da söylediği gibi “ Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” bunu unutmayalım ve gelecek nesillere de  unutturmayalım…..




Editör: TE Bilişim