Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde tertip edilen hafızlık yarışmasının bölge sınavı Sivas'ta yapıldı. Paşa Cami'nde gerçekleştirilen yarışmaya 8 ilden yarışmacı katıldı. 
2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında düzenlenen hafızlık bölge yarışmasına Sivas, Konya, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Aksaray illerinden din görevlileri katıldı. Paşa Cami'nde gerçekleştirilen hafızlık bölge yarışmasının seçici kurul başkanlığını İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan yaptı. Yarışma öncesi konuşan Müftü Balkan,"Personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, ezanı güzel okuma, ve etkili hutbe sunumu ile şiir ve hutbe yazma yarışmaları düzenlenmektedir. Söz konusu yarışmalar 2004 yılından bu güne değin farklı şehirlerde düzenlenen programlarla halkın katılımı da sağlanarak etkili bir şekilde yapılmaktadır" dedi.
Yarışma sonunda Paşa Cami Müezzin Kayyımı Mahmut Arslantaş birinci, Yozgat'tan Orhan Oğuz ikinci, Konya'dan Ahmet Eryılmaz üçüncü oldu. Dereceye giren hafızlara jüri üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
 

Editör: TE Bilişim