Jeoloji Mühendisleri Odası Yozgat İl Başkan Vekili Çelebi Altuntaş, Türk milletinin ruh ve karakterine biçim veren, bu günün mimarı, yarınların hazırlayıcısı öğretmenlere çok şey borçlu olduğumuzun iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.
Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan Altuntaş; “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Başöğretmen Atatürk eğitim ve öğretimin ülke kaderinde oynadığı rolü çok iyi değerlendirmiş ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak anlayış ve gücü öğretmenlerde bulmuştur” dedi.
Açıklamasında Atatürk'ün öğretmenlere özel sözlerine yer veren Altuntaş; “Atatürk'ün 'Cumhuriyet fikren ilmen fennen bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır'. Sözüyle öğretmenlerimizin ülkemizin kalkınmasındaki rolünü açıkça ortaya koymuştur.
Sevginin, barışın ve kardeşliğin, özgürlüğün, adaletin, saygınlığın, hoşgörünün, refah ve bereketin, güvenin, izzet ve onurun olduğu; “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya”nın kurulmasında eğitimcilerimize olan ihtiyaç büyüktür. Bir ülkenin imarında rol alacak nesillerin yetiştirilmesinde en büyük pay öğretmenlere ve öğretim görevlilerine aittir. Bu kadar önemli bir görevi yerine getirmeye çalışan 800 bine yakın eğitimcimizin görevinin manasına uygun hayat standardına, bilgi ve donanıma sahip olması lâzımdır. Günümüzde her alanda olduğu gibi eğitim alanında yapılan tabiri caizse çağ atlatan yeniliklerde ülkemizin her ferdine ayrı bir heyecan yaşamaktadır.10 yıl önce düşünmesi bile hayale sığmayacak olan yenilikleri günümüzde çok hızlı bir şekilde hayata geçmesi bizleri gerçekten mutlu etmektedir. Hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur. Aziz milletimizin ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı  muhterem öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir. Elbette öğretmenlik mesleği fedakârlık ve feragat mesleğidir. Öğretmenlerimiz bu şuura sahip olarak kahramanca çalışmaktadırlar. Böyle oldukları için yapılan kamuoyu yoklamalarında güvenilirlik sıralamasının birincisi olmuşlardır. Bundan dolayı bütün öğretmenlerimizi selamlıyor ve kucaklıyoruz.
Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü'nü” kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim