Sorgun'da Türk Eğitim Sen ''Öğretmenler Gününü'' Derya Düğün Salonunda yaptığı etkinlikle kutladı. 
     Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Türk Eğitim Sen Yozgat Şubesi Başkanı Seyfi Bayrak, Türk Eğitim Sen Sorgun Temsilcisi Erol Köybaşı ile Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin eşleri ile birlikte katıldığı kutlama programında gitarda Tolga Güler, bağlamada Hüseyin Çetin ve Yan Flütte Süleyman Fırat Demirbaş'ın çalıp söylediği türkülerle eğlenen konuklar bir günde olsa sorunlarından uzaklaşmış oldular. 
     Kaymakam Levent Kılıç burada yaptığı konuşmada, Türk Eğitim Sen tarafından yapılan bir araştırmada Türkiye'de görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'inin kredi kartı borcu olduğunu hatırlattı. Kılıç, tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu, bundan dolayı öğretmenlerin yapacağı çalışmalarda ve ihtiyaç duyulduğunda yanlarında olacağını, onlara destek çıkacaklarını belirtti. 
     Kılıç, ''Gerek idare, gerek sivil toplum örgütleri olarak öğretmenlerin her zaman yanında olacağımızı bilmelerini isterim. Bu önemli günde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum'' dedi. 
     Türk Eğitim Sen Sorgun Temsilcisi Erol Köybaşı ise, öğretmenlerin milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunduğunu ifade ederek ''Öğretmenlerimiz, Türk Milletinin bilgide, inançta, sosyal yaşamı paylaşmada tanıdıkları müşterek tavırda, benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendiricidir.
    Bu en güzel Büyük Atatürk'ün 'Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' sözleri açıklamaktadır'' diye konuştu. 
     Köybaşı, sendika olarak yaptıkları eğitim çalışmalarına binanın tadilatta olması dolayısıyla ara verdiklerini, tadilatın tamamlanmasının ardından seminerlerin yeniden başlayacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim