“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yaşamlarının en önemli kısmı, eğitim ve öğretim hayatı ile geçmektedir. Bu nedenle; öğretmenlerimiz, ülke olarak geleceğimizin ve ideallerimizin merkezinde yer almaktadırlar. Cumhuriyetimizin ve Türkiye'mizin bugün gelmiş olduğu noktada  eğitim  camiamızın neferleri olan öğretmenlerimizin rolü en başta yer almaktadır. Ülkemizde özellikle son yıllarda öğretmen atamalarında ciddi atılım kaydedilmiştir. İmkanlar ve ihtiyaçlar dahilinde bu atamalar yapılmaya devam edecektir. Aynı zamanda okullaşma oranı, eğitime genel katılım oranı, kız çocuklarının eğitime katılımı oranı, öğrenci ve öğretmenlerimizin en son  teknoloji ve birikimle bilgi teknoloji sınıflarıyla tanışması, ücretsiz  kitap  ve tablet bilgisayarlar gibi diğer faktörler de göz alındığında Milli Eğitime verilen önem açıkça görülmektedir. Bugün ülkemizde bütçeden en fazla pay alan kurum milli eğitimdir” dedi. “Öğretmenlerimizin çalışma koşullarını iyileştirmek için imkanlarımızı zorlayarak gerekli adımları atmaya devam edeceğiz” diyen Soysay; “Bu doğrultuda, öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi iyileşmeler sağlıyoruz. İçinde bulundukları güçlüklere rağmen çocuklarımıza memleket sevdasını aşılayan, vatan ve millet bilincinin oluşmasında önemli katkıları sunan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” açıklamasında bulundu.
Diş Hekimleri’ni de unutmayan Ertuğrul Soysal, Diş Hekimliği günü dolayısıyla diş hekimlerine de bir mesaj yayımladı. Ertuğrul Soysal yayımladığı mesajında  “Sağlık “Kişinin ruhsal ve bedensel yönden tam bir iyilik hali içinde olmasıdır” şeklinde tanımlanır. Özellikle her yaştan kişinin yaşadığı ağız diş ve dişeti rahatsızlıkları birçok hastalığın belirtisi olabilir. Kişide mevcut olan diş ve dişeti hastalıkları sindirim sistemi solunum sistemi hastalıklarına, kalp kapak hastalıklarına neden olabilir. Bu yüzden ağız ve diş sağlığı bakımı, bireylere çok küçük yaşlarda aile ve toplumsal çevrede verilmesi gereklidir.
Halkımızın ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi konusunda büyük bir özveri ile çalışan diş hekimlerimizin Diş Hekimliği Gününü kutlar, sağlıklı günler dilerim” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim