Kısa adı YİMDER olan ve 2007 yılından beri Yozgat’ın Yerköy ilçesinde faaliyet gösteren dernek kırtasiye setlerini Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz’unda katılımıyla Yerköy’de bulunan 4 tane ilkokula ulaştırdı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin kırtasiye ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattıklarını belirterek YİMDER Başkanı Necati Badır  “ Bu sene ilçemizde okula yeni başlamanın heyecanını yaşayan 200 ilkokul birinci sınıf öğrencisine kırtasiye seti hediye ettik. Umarım bu sayıyı zamanla yukarıya taşıyarak Yerköy’deki bütün birinci sınıf öğrencilerimizi sevindiririz.” dedi.

YİMDER’in GSB’nın Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) 2014-1 çağrı dönemi kapsamında hazırladığı projesinin hibe almaya hak kazandığını ve geçtiğimiz günlerde “Sosyal Girişimci Gençler Akademisi”nin açıldığını vurgulayan Badır “Öğrencilerimize sadece kırtasiye seti hediye ederek değil açtığımız akademi ile her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle onlarla birlikte olmayı düşünüyoruz. Bizler kalkınmanın yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz ve YİMDER olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız ” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim