Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Hemşirelik andı ve mezuniyet kokteyline Rektör Prof. Dr.Salih Karacabey, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, Eğitim Fakültesi  Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Temizyürek, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Polat, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat öğretim elemanları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Sağlık Yüksekokulumuzu tanıtan kısa sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını mezun öğrenciler adına yüksekokul birincisi Özge Teberik yaptı. Teberik konuşmasında mezuniyetin yeni bir hayatın başlangıcı olduğuna dikkat çekerek kutsal bir mesleğe sahip olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat ise konuşmasında hemşirelik mesleğinin sağlık hizmetlerinin kaliteli ve güvenli sunumunda etkin rol oynayan bir meslek olduğunu belirterek bu mesleğin icra edilmesinde Sağlık Yüksekokulumuzda kazandırılan bilgi ve becerilerin oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi. 

Doç. Dr. Sevinç Polat konuşmasının devamında şunları söyledi. “Bugün öğrencilerimizi profesyonel birer meslek mensubu olarak mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizin mezuniyetlerini kutluyor, öğrencilerimize özel ve mesleki hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.”

Bozok Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey de hayata atılan ve mesleğin başlangıç noktasında olan öğrencilerin insanlığa hizmet noktasında bugünün değerli ve önemli bir gün olduğunu söyledi. 

Karacabey; “Her meslek şüphesiz kendi çapında bir kutsallık içermektedir. Bütün meslekler ve bütün işler insanlara hizmet içindir. Şüphesiz her mesleğin kendine göre bir değeri vardır. Zor zamanda yapılan iyilik hiçbir zaman unutulmaz. Müşkül zamanda yapılan yardım ise hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. Sağlık hizmetlerinde doktorlarımızın, hemşirelerimizin yaptığı hizmetler insanların zor zamanlarında yaptıkları hizmetlerdir. Ayırım gözetmeksizin bütün insanlığa hizmet anlamında edinmiş olduğunuz bu meslek kutsaldır. Kutsal olduğu kadar da zordur. Mesleğe atıldığınız bugün de hepinizi tebrik ediyor ve hayat boyu başarılar diliyorum. Sizleri iyi yetiştirmek için gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı akademisyen arkadaşlarımı ve insanlığa hizmet edecek bu evlatları fedakârlık göstererek büyüten anne ve babalara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü birincisi Özge Tebrik mezuniyet belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey’den aldı. 

Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ikincisi Fatma Akyüz, mezuniyet belgesini Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz’den; Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü üçüncüsü Merve Çapraz ise mezuniyet belgesini Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Temizyürek’ten aldı. Mezuniyet belgelerini 4 yıl boyunca kendilerini yetiştiren öğretim elemanlarından alan öğrenciler, hep bir ağızdan Hemşirelik yemini ettiler. Törenin sonunda keplerini sevinç içinde havaya fırlatan öğrenciler, mezuniyet pastasını keserek gönüllerince eğlendi. 

Editör: TE Bilişim