Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Öğretmeni Ünal Gülmez, panelle ilgili yaptığı açıklamada, ''Eğitim ve öğretimde görme ve göz sağlığı doğrudan başarıyı etkilemektedir.
    Bu sebebe binaen okulumuz öğrencilerine göz sağlığı hakkında bilgi verilmesi rehberlik hizmetleri yıllık planlarında planlanan sağlık taramalarından biriydi v e biz bugün bunu gerçekleştirdik'' dedi.
     Gülmez, göz sağlığı hakkında bilgi verilmesinin amacının, körlüğün önlenmesi ve tedavilerinin yapılması, çocukların göz sağlığına kavuşmalarının sağlanması, sağlıklı gözün eğitim ve öğretimi olumlu yönde etkilemesi olduğunu söyledi.
     Panelde öğrencilere göz sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgiler veren Akdağmadeni Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Fevziye Bulca, diyabetin, göz tansiyonunun ve mikrobik enfeksiyonların körlüğe neden olduğunu, bu hastalıkların kontrol altına alınmasıyla körlüğün önlenebileceğini kaydetti.
     Bulca, ''İki gözünüzden biri zayıf görüyorsa zayıf gören göz görme tembelidir. Bu hastalığın tedavisi maksimum 12 yaşına kadar yapılabilmektedir. Bu nedenle de bu hastalığın erken yaşlarda teşhis edilmesi gerekir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim