Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplumun AB’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yürütülen ‘’Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’’ kapsamında, ortaokul ve lise öğrencilerinin AB konusundaki farkındalıklarını etkin eğitsel tedbirler yolu ile artırması hedefleniyor. Bu kapsamda Yozgat’ta  7’nci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Bana AB’yi Anlat’ Resim Yarışması, 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Bana AB’yi Anlat’ slogan yarışması ve 9’uncu sınıf öğrencilerine yönelik ‘Bana AB’yi Anlat’ kısa Öykü Yarışması düzenlendi.
Birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere bisiklet ve üçüncü olan öğrencilere satranç takımı hediye edildi. Ayrıca öğrencilerin danışman öğretmenlerine kalem ve okullarımıza proje logolu duvar saati hediye edildi
Yozgat Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen ödül törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş, Maarif Müfettişleri Başkanı Muzaffer Yaşar, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Erdoğan,  Şube Müdürü Satılmış Gündüz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim