Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından üniversite öğrenci kayıtlarının yapıldığı Bozok Üniversitesi Spor Salonu girişine stant kuruldu. Bu stantta görevliler, kayıt için gelen öğrenciler ile ailelerine terör faaliyetlerine karşı yazılı dokümanlar ve sözlü olarak bilgilendirmede bulunuyor.
Yapılan açıklamada; “Ülkemizin teminatı olan gençlerimizi bilinçlendirmek, Emniyet-Üniversite iş birliğini pekiştirmek, öğrenci gençliğinin bilincini artırarak milli birlik ve beraberliği aşılamak amacıyla, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince üniversite kayıt salonunda stant açılarak yeni kayıt yaptıran öğrencilere bilgilendirme yapılarak, bilgilendirme esnasında "Gençlik Geleceğimiz" konulu broşür dağıtımı yapılmaktadır” denildi.
Öğrenciler için hazırlanan broşürler dağıtılırken ülke bütünlüğü, birliğine yönelik zararlı faaliyetlerin oluşumu, eleman temin yöntemleri, üniversite gençliği üzerindeki amaçları yer alan uyarılar da örgüte katmayı planladıkları yönündeki bilgiler öğrenciyle kurulan samimi diyaloglarla anlatıldı.
Ayrıca öğrencinin aile bağlarının zayıflatılması, koparılması, sosyal çevresi ile irtibatının sınırlandırılarak örgüt istekleri doğrultusunda çevre oluşturduğuna dikkat çekilerek;
“Üçüncü aşama olarak, öğrenciye örgütün ideolojisini dikte etmek için kitap ve dergileri okutulmaktadır. Basit (kantin fiyatlarının, öğrenci harçlarının fazlalığı vb.) konularda görünüşte haklı taleplermiş gibi eylemlere yöneltilerek karşı karşıya getirmek istenmektaedir.
En son aşama, öğrencinin bizatihi zor engelleri aşarak doğru ve güzel amaçları için geleceğine yön vermek üzere geldiği üniversite ortamından soğutup, bombalı ve silahlı eylemlerin içine sevk ederek geleceğini karartılmaktadır” bilgisine yer verildi.

Editör: TE Bilişim