AA Muhabirine açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, her şeyden önce tüm öğrencilere, öğretmenlere, ailelere ve yöneticilere kazasız belasız bir eğitim öğretim yılı dilediğini belirtti.
     Yazıcı, Sorgun'da 68 okul, 772 derslik, 910 öğretmen ve bin 136 eğitim çalışanı ile 2011-2012 öğretim yılına başlandığını dile getirerek ''Şu an itibarıyla 14 bin 94 öğrencimiz ilk derslerine dün başladılar. Bu sayıya okul öncesi eğitim öğretim gören çocuklarımız dahil değildir'' dedi.
     Okullarda eğitim öğretim başlamadan önce tüm küçük çaplı onarım ve bakımların tamamlanarak okulların hazır duruma getirildiğinin altını çizen Yazıcı, Sorgun'da TOKİ tarafından yapılması planlanan 14 derslikli ilköğretim okulunun ihale sürecinin devam ettiğini söyledi.
     Yazıcı, yine TOKİ tarafından Ahmet Efendi Mahallesi'ne daha önce yapılan okulun Fen Lisesi olarak açılması yönünde teklif yapıldığını ve bu konunun kısa sürede sonuçlanacağını ifade etti.
     Öğretmen ihtiyacının kalmadığını ve gerekli görevlendirmelerin yapıldığını vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yazıcı şunları söyledi:
     ''Gerekli öğretmen görevlendirilmeleri yapılmış ve bir ihtiyacımız kalmamıştır.
    Ayrıca taşıma kapsamındaki öğrencilerin servis ve yemek ihtiyaçları temin edilmiştir. Ortaöğretim öğrencilerinin kayıt ve yerleşmeleri devam ettiğinden bu kapsamda olan ve taşıma kapsamına alınacak öğrencilerin planlanması devam etmekte olup, en kısa zamanda gerçekleştirilecektir.
     Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine yapılan 20 derslikli okulumuzun inşaatı devam ediyor.
    Tamamlanması durumunda İbni Sina Anadolu Lisesini bu binaya taşıyacağız. İbni Sina Anadolu Lisesinin şimdiki binasını ise Yeşilyurt İlköğretim Okulu olarak kullanmayı planlıyoruz.
    Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda eğitim öğretim gören öğrencilerimizi ikiye bölüp yarısını bu okulumuza yerleştireceğiz. Böylelikle Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulumuzdaki öğrenciler de ikili öğretimden normal öğretime dönebilecekler. Yine Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine yapılacak olan 200 yataklı kız yurdunun ihalesine de çıkılmıştır.''

Editör: TE Bilişim