Yozgat Ülkü Ocakları geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde PKK militanları tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden MHP Foto Film Merkezi çalışanlarından ülkücü şehit Cengiz Akyıldız için Büyük Cami’de mevlidi şerif okuttu.

Ülkü Ocakları’ndan yetişen ve MHP’nin basın bürosunda görevli olan Cengiz Akyıldız geçtiğimiz yıl seçim programları kapsamında görevinin başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ülkücü camia içerisinde ‘Yusufiyeli Cengiz’ olarak ta anılan Cengiz Akyıldız’ı ölüm yıldönümünde Yozgatlı ülkücülerde unutmadı.

Ülkü Ocakları tarafından Büyük Cami’de Cengiz Akyıldız için mevlit okutuldu. Camide okunan dualar ve mevlidi şerif ile cami cemaati de ellerlini açarak semaya Cengiz Akyıldız için dualar ve Fatihalar gönderdi. Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, Cengiz Akyıldız’ın İstanbul’un orta yerinde PKK militanları tarafından katledildiğini ancak buna rağmen Akyıldız’ın katillerinin bir türlü adalet karşısına çıkarılamadığını ifade etti.

Akyıldız’ın görevi başında şehit edildiğini vurgulayan Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman “Şehit abimiz Cengiz Akyıldız’ı ölüm yıldönümünde mevlidi şerif ile anmak ve dualar göndermek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bilindiği üzere kendisi geçtiğimiz yıl yapılan 30 Mart yerel seçimleri öncesi işinin başında, helal rızkını kazanırken görevi başında katledildi. Elinde fotoğraf makinesiyle görevini icra ederken kör kurşunlar ile şehit oldu. Rabbim mekanını cennet eylesin” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim