Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Şerefli, yaptığı yazılı açıklamada, Cuma izni uygulaması ile yüzde 99,2’si Müslüman olan bir ülkede bir vesayet düzenlemesinin daha ortadan kalkarak kamu çalışanları ve öğrenciler için Anayasa’da yer alan ‘Herkes din ve inanç hürriyetine sahiptir’ maddesinde uygun önemli bir hak kazanıma dönüştüğünü ifade etti. 
Bu kazanımın normalleşme yolunda halkın devletine olan güveninin tesis etme adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Şerefli;
“Müslümanlar için farz bir ibadet olan Cuma Namazının yerine getirilmesinde kamu çalışanlarına ve öğrencilere sağlanan kolaylığın bazı kesimleri rahatsız ettiğini ve eski Türkiye alışkanlıklarından kurtulamadıklarını üzüntüyle takip etmekteyiz. Birileri genelgenin iptali için Danıştay’a koşarken birileri de kamu barışının bozulacağını,  insanların kutuplaşacağını ve mesai bütünlüğünün bozulacağını iddia ederek basında ve sosyal platformda açıklamalar yapmaktadırlar. 
Kamu işleyişini bilmeden ve Milletimizin değerlerinden uzak bu açıklamaların aksine Memur-Sen olarak bizler Cuma Namazı Genelgesi ile  kamu barışının sağlanacağını ve devletin iş kaybının önleneceğine inanıyoruz. Artık çalışanlar Cuma Namazı için müdürünün şahsi inisifiyatine mahkum olmayacak, Cuma Namazı izni için  kurumda çalışan ve idareciler arasında çatışma yaşanmayacak, Çalışanlar farz olan inancını yerine getirmek için kurumdan ayrılırken mesaisini yerine getirememenin huzursuzluğunu yaşamayacak. Cuma günleri sevk ve izin alma zorunluluğu yaşamayacak. Cuma günleri düzenlenecek olan mesai saati ile Cuma Namazına denk gelen zamanlarda hizmet aksaması yaşanmayarak devletimiz iş kaybına uğramayacaktır. İnsanların kutuplaşmasına gelince bugüne kadar cumaya giden veya gitmeyen diye bir ayrımlaşma olmadığı gibi bundan sonrada demokratik bir ortamda farklı düşünce inançlarımıza saygı duyarak yaşayacak ve yaşamayı öğreneceğiz. Asıl ayrımcılık ve kutuplaşma  millet adına elde edilen kazanımlara hazımsızlıktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim