Çağrı İbiş, o da darbeci teröristlere karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan basanının gururunu yaşayanlardan biri. İbiş’in babası Celalettin İbiş, 15 Temmuz darbe kalkışması akşamı şehit oldu.

4 kardeşi ile birlikte babasız kalan ibiş, hainlere karşı verdiği; “Vatansız kalmamak için babasız kaldım” mesajı yüreklerdeki gururun da sesi oldu.

Babasının şehit olduğu günün ertesinde attığı twitle milyonların sesi olan Çağrı’nın bu mesajı afiş haline getirilerek Yozgat şehir meydanına asıldı. Darbecilere karşı ilk tepkiyi veren grubun arasında yer alan babasından devraldığı nöbeti tutmaya devam edeceğini söyleyen İbiş, memleketi Yozgat’a gelerek burada demokrasi nöbetine katıldı.
İbiş, yaptığı açıklamada yaşadığı acının, hissin hiç bir tarifinin bulunmadığını belirterek;

“Bu acıyı sadece bu acıyı yaşayanlar anlar” dedi.

Babasının şehit olduğu akşam yaşanan olayları telefonla öğrendiğini belirten İbiş, karanlık 15 Temmuz akşamına dair şunları anlattı:

“Olayların başladığı sırada babamı aradım, telefonla konuştuk. Arkadaşları ile yürüyüşe başladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı meydanlara çıkan demeden önce babam ve AK Parti teşkilatları ile birlikte sokaklara çıktılar. Babam sürekli ne yaptıklarını nereye gittiklerini anlatıyordu telefonda. Önce Sıhhiye’den Kızılay’a geçmişler. Kızılay’da tank ele geçirmişler onu söyledi. Bunları anlatırken hep olumlu konuşuyordu. En son meclise geçtiklerini söyledi. Yine konuştuk baba neredesin dedim ‘Genel Kurmay düşmüş oraya gidiyoruz’ dedi. Genel Kurmay’a gittiğinde aradım konuştuk, o sıra silah sesleri geldi. Korktum! Bağrışmalar geldi. Telefon suratıma kapandı. İki dakika sonra geri aradı olayı soğuk kanlılıkla anlattı. Yanıma bomba düştü ama iyiyim diyordu. Gece en son iki buçuk gibi konuştuk.

Babamın arkadaşlarının anlattığını göre askerin birini kalabalıkta dövmeye kalkmışlar, babam araya girmiş, askeri kucaklayarak, ‘yapmayın yavrumuz o bizim’ demiş, elindeki sudan içirmiş, yüzünü yıkamış.  Daha sonra oradaki astsubay emir veriyor etrafı tarıyor. Genel Kurmay’da keskin nişancılar, helikopterler, bahçedeki askerler hepsi etrafı tarıyor. Polis geliyor Genel Kurmay Başkanlığı bahçesinin tehlikeli olduğunu çıkmasını istiyor. Ateş başlayınca babamın arkadaşları duvardan atlıyor. Babam da eğilerek giderken büyük ihtimal keskin nişancı ateş ediyor babam sol yanından vuruluyor. Allah mekanını cennet etsin, o sırada arkadaşları görüyor. Babamı almak istiyorlar ama o sırada darbeci askerler taramaya başlıyor. Ortalık mahşer yerine dönüyor. Babamın arkadaşları da yaralı yatıyor. Ambulanslar giremiyor. Abimler babamın yanına hastaneye giderken askerle polis arasındaki çatışmanın ortasında kalıyor.”

O karanlık gecede babasıyla irtibatı kesildikten sonra bir hemşirenin kendisini arayarak ‘baban çok ağır çabuk gel’ dediğini söyleyen Çağrı İbiş; “O sırada Yozgat’taydım. Daha sonra abimi aradım bana söylemedi, iyi dedi. Hemşeri ağır yaralı, abim iyi deyince bende film koptu. Sabah hastaneye gittiğimde hala hastanenin üstünden helikopterler ve uçaklar geçiyordu. Alt sokaklardan çatışma sesleri geliyordu. Benim o sırada dünyam yıkıldı. Ben bittim artık” diye konuştu.


VATANSIZ KALMAMAK İÇİN BABASI KALDIM

“Vatansız kalmamak için babasız kaldım” diyen İbiş, 4 kardeşi ile 15 Temmuz akşamı babasız kaldığını söyledi.

İbiş, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Ben babasız kaldım ama o gece babamlar gitmeseydi çoğu kişi babasız kalacaktı. Allah hepsinden razı olsun. O acıyı yaşayanlar bilir ama bu acıyı bastıran öyle bir gurur var ki içimde, babamın öyle bir gururu var ki bu şekilde konuşmamı, ayakta, dik durmamızı babamın yolundan gitmemizi onun bıraktığı gurur sağlıyor.
Artık sıra bizde. Babamdan nöbeti biz aldık. Hak yolunda, vatan yolunda, bayrak yolunda yürüyeceğiz. Başka türlü yaşamamızın anlamı yok. Bu günler için yetiştirdi babam bizi. Vatan için ölmez isek, vatan ve bayrak için şehit olmaz isek bizden başka bir hayır gelmez.”

Çağrı İbiş’in Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinde Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Ak Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Gençlik Kolları Başkanı Emin Erbek, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan ve Yazıişleri Müdürümüz Tarık Yılmaz yalnız bırakmadı.
Editör: TE Bilişim