Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, şuana kadar kent merkezinde pek çok noktada uygulanan ve halen devam eden yol bölme çalışmaları ve kaldırım genişletme çalışmalarına ilişkin son durumu İleri Gazetesi’ne değerlendirdi. 

ARSLAN: “ZAMAN ZAMAN ELİŞTİRİLİYORUZ AMA….”

Başkan Arslan, yolları böldükleri, kaldırımları genişlettikleri için zaman zaman eleştirildiklerini yüksek sesle ifade ederken, bu eleştirileri abartılı bulduğunu söyledi. 
“Yaptığımız işlerin hiçbirisi keyfi olarak yapılmıyor” diyen Arslan, Avrupa’dan Türkiye’ye şehirleşmeye dair gözlemlerini Yozgat gerçeklerini göz önüne alarak hayata geçirdiğini belirtti. 
Arslan; “Neticede 1990’dan bu tarafa 30’a yakın Avrupa ülkesini gezdim. Orada değişik şehirleri gezdim, oralarda ne görüyorsak, bu gibi şehirlerin sorunlarının çözümü ne ise ona yönelik bir takım çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

HİÇBİR ŞEY KEYFİ YAPILMIYOR

Açıklamasında ‘Yaptığımız hiçbir çalışma keyfi değil’ vurusu yapan Başkan Arslan, şehir merkezindeki yapılaşmanın kentin geleceği düşünülmeden planlanmasından dolayı sorunlar yaşandığına dikkat çekti.
Arslan, şunları söyledi: “Yozgat’ın şehir merkezini göz önüne getirdiğiniz zaman şehir merkezi son derece daralmış bir vaziyette, 10-20 sene sonrası planlanmadan yapılan bir yapılaşma söz konusu. Ve bunun getirdiği bir takım sorunlar söz konusu.”

BÖLMESEK DE SORUN BİTMEZ!

Yollar bölünmese de, ne trafik sorununun ne de otopark sorununun kısa vadede çözüme kavuşmayacağı gerçeğini dile getiren Belediye Başkanı Kazım Arslan; 
“Neticede yolları bölmesek de yol sorununa, trafik sorununa, otopark sorununa çözüm bulmak mümkün değil. Tam tersine bizim bu yaptığımız yol bölmeleri, kaldırım genişletmeleri, araçların geçiş güzergahlarını kısmen daraltma çalışması şehir merkezini rahatlatmaya, trafiği rahatlatmaya, park sorununu çözmeye yönelik çalışmalardır. Park sorununu sadece otopark yaparak çözemezsiniz. Neticede şehir merkezine yapacağınız otopark alanı çok zorlasanız bin araçlıktır, ki Yozgat’ta 35 bin araç var. Bu 35 bin aracı bin araçlık otoparka sığdıramayacağınıza göre şehir merkezinin bir an önce boşalmasını, rahatlamasını sağlayacağız. O yüzden de yolların üzerine park yaparak trafiği aksatmak yerine park yapmadan belirli park bölgelerine yönlendirmek doğru bir yaklaşımdır ki biz onu yapıyoruz.”
HİÇ OLMAZSA İNSANLARIMIZ RAHAT ETSİN
“Araçları rahatlatma imkanı olmadığına göre hiç değilse şehir merkezini gezen insanları rahatlatalım, onların rahatça şehir merkezini gezmelerini sağlayalım o da kaldırımları genişletmekten geçiyor, onu yaptık” diyen Arslan, şu açıklamalarda bulundu: 
“Bu gün Yozgat’ta bir anket yapsak kaldırımları tekrar daraltalım mı desek yüzde 90’ı karşı çıkar. Çünkü insanlar kaldırımda gezmenin zevkine vardı, bundan geri dönüş de zaten mümkün değil. Yozgat’ta çok az bir kısım, yapılanlara biraz da ön yargı ile bakan bir bölüm bu noktada bizi eleştirmeye çalışıyor. Ama ben kendimden eminim bu noktada halkın nabzını çok iyi tuttuğuma inanıyorum, bu gün bir anket yapsam kaldırımların genişliğinden insanlar memnundur.”

Editör: TE Bilişim