İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen törene Emniyet Müdürü Saim Akpınar, emniyet personeli ve basın mensupları katıldı. Törende görev yapacak Narkotim ekipleriyle, ekibe tahsis edilen araçların tanıtım töreni yapıldı. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, projenin 2015 yılında 81 il ve 29 ilçe olmak üzere ülkemizin genelinde uygulanacağını ve projenin pilot illerin hemen ardından ikinci etapta 18 ilde faaliyete geçtiğini bildirdi. Akpınar, 

İKİNCİ ETAPTAYIZ

Yozgat ilinin ikinci etap iller arasında bulunmasını “Güvenlik açısından ilimize verilen değerin bir göstergesidir” diye açıkladı. Projenin amacını aktaran Akpınar, narkotik polisinin uyuşturucuya yönelik hali hazırdaki istihbari ve operasyonel çalışmalarına ilave olarak önleme faaliyetinde bulunacağını söyledi. Emniyet Müdürü Akpınar “ Amacımız mahallinde yapılacak tespitler doğrultusunda en seri şekilde uyuşturucu sorunun, lokal düzeyde çözerek vatandaşımızın huzur ve güvenini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda Yozgat Merkez ile birlikte Sorgun, Yerköy ve Boğazlıyan ilçelerimizde de narkotim personelleri görevlendirilmiş ve ağırlıklı olarak bu ilçelerimizde görev alacaklardır” dedi.

ÖZENLE SEÇİLDİLER

Yozgat Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev alacak narkotim polislerinin özenle seçildiğinin altını çizen Emniyet Müdürü Saim Akpınar, polislerin kendini ispat etmiş, çalışma azmi ve şevkiyle arkadaşlarına ve çevresine emsal teşkil edecek, halka huzur, uyuşturucu tacirlerine ise korku verecek çalışkan memurlardan teşkil edildiğini belirtti. Akpınar “Narkotik suçlarıyla mücadele kursunu başarıyla tamamlayarak bu mücadeleye katılan arkadaşlara proje kapsamında 5 adet binek ve hafif ticari araçlar temin edilerek emniyet teşkilatımızın narkotik suçlarla mücadeledeki kararlılığı bir kez daha ortaya konmuştur” şeklinde konuştu.

YOZGAT MERCEK ALTINDA

Emniyet Müdürü Saim Akpınar, proje kapsamında görev alan polislerin Bozok Üniversitesi, ilk ve ortaöğretim okulları ve çevreleri, internet kafeler ve terminal başta olmak üzere il genelinde görev alacağını söyledi. İl merkezinde bulunan metruk binalar ile parklar ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde narkotim ekipleri görev alarak uyuşturucuya karşı Yozgat’ı ve zehir tacirlerini mercek altına alacak. Saim Akpınar, Yozgat’ın genel olarak uyuşturucu açısından çevre ve benzer iller ile kıyaslandığında daha iyi bir seviyede olduğunun da altını çizdi. Akpınar “Bu bağlamda yaptığımız çalışmalar neticesinde, ilimizde okullarımız civarında uyuşturucu satışı ve kullanımının sıfır konumunda olduğunu belirtmekte fayda vardır” ifadelerini kullandı.

SEVKİYATA GEÇİT YOK

Yozgat’ın Doğu ve Batı illeri arasında bir geçiş güzergahı konumunda bulunduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Akpınar, uyuşturucu sevkiyatının önüne geçmek amacıyla başarılı operasyonların altına imza attıklarını belirtti. Akpınar, bu kapsamda 2014 yılında 266 kilo 741 gram esrar maddesi, 41 kilo 167 gram toz esrar, 1 kilo eroin, 274 ecstasy hap, 159 gram sentetik madde, 10 gram metamfetamin maddesi ve 96 kök hint keneviri ele geçirildiğini 2015 yılından günümüze kadar ise 2 kilogram esrar maddesi, 58 kilogram toz esrar maddesi, 408 adet ecstasy hap, 78 gram sentetik madde, 60 gram metamfetamin ve 18 kök hint keneviri bitkisi ele geçirildiğini belirtti.

Sokak satıcılarına yönelik ise 10 adet soruşturma yürütülürken 37 şahıs hakkında işlem yapıldığı ve 17 şahıs hakkında tutuklama kararı verilirken 20 şahsın ise işlemler akabinde tutuksuz yargılandığı da ifade edildi. Tanıtım töreninin ardından hizmet araçlarının kurdalesi kesildi ve Emniyet Müdürü Akpınar ile narkotim ekipleri günün anısına fotoğraf çektirirken, ekipte görevli narkotik köpeği ise sunduğu gösteri ile uyuşturucu madde yakalama noktasında marifetini gösterdi.

Editör: TE Bilişim