Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehir merkezinde çarpık yapılaşma ve gelişi güzel otomobil parklarının insanların hareket alanı kısıtladığını belirterek; “Şehir merkezini insanların kullanımına açmak için yürüttüğümüz çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Özellikle gelişi güzel otomobil parklarının önüne geçerken kısa vadede çözüm üretecek park alanları da oluşturuyoruz. Amacımız, marka, mutlu insanların şehri Yozgat’ı inşa edebilmek” dedi.

HER KÖŞESİ CAZİBE
MERKEZİ OLACAK


Arslan, ekiplerin şehrin farklı bölgelerinde yoğun bir programla çalıştığını belirterek, amaçlarını ‘kenti topyekün cazibe merkezi haline dönüştürmek’ olarak açıkladı.
Yozgat’ta coğrafi yapı ve çarpık yapılaşmadan kaynaklanan sorunların ön planda olduğuna dikkat çeken Arslan, bu sebepleri kısa sürede ortadan kaldırıp, insanların kaldırımında rahat yürüyebileceği, çocukların araç trafiğinden uzakta güvenli ortamda oyun oynayabileceği, daha ferah alanlar oluşturduklarını kaydetti.

SİVAS CADDESİ’NDEN
AŞAĞI NONUTLUYA…


Alt yapı sorunu olmayan, ya da alt yapı sistemini tamamladıkları bölgelerde kaldırım, yol ve park çalışmalarını ivedilikle yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Arslan;
“Yozgat’ta Lise Caddesi sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla Sivas Caddesi’ni alternatif olarak düzenliyoruz. Kentin insan yapısı, ekonomisi maalesef tek bir cadde üzerine sıkışmış durumda. Yozgat’ı tek bir cadde, sokak üzerinde konuşlandırmak yerine tüm caddeleri, sokakları, mahalleleri ile alternatif bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Şuanda ekiplerimiz peyzaj çalışması tamamlanan Sivas Caddesi’nde çalışıyor. Bunanla beraber Aşağı Nohutlu Mahallesi, Yüzbaşı Bahattin Çokdeğerli Caddesi’nde bölgede kaldırım, yol ve otopark düzenlemesi yapıyoruz. Bu bölgede ciddi bir araç trafiği yoğunluğu oluyordu. İnsanların yaşam alanını kısıtlayan bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla bu bölgede yeni bir düzenleme çalışması başlattık” diye konuştu.

MARKA ŞEHİR,
MUTLU İNSANLAR


Her fırsatta dile getirdiği ‘Marka şehir, mutlu insanlar’ hedefini hatırlatan Arslan, şunları söyledi:
“İnsanların yaşamaktan mutluluk duyacağı, yürüyebileceği kaldırımları, parkları, alt yapısı ile sadece merkezi, saat kulesi civarı değil Yukarı Çatak Mahallesi’nden Eskipazar’a, Ofis Üstü’nden Agah Efendi’ye kadar dört bir tarafı eşit imkanlara sahip bir Yozgat inşa etmeye, oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bilinçle, zamanı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Yozgat’ı insanların yaşamaktan mutluluk duyacağı, marka bir şehir haline dönüştürmek gayesiyle çıktığımız bu yolda insanların verdiği destek bize güç veriyor.”

Editör: TE Bilişim