Belediye Başkanı Yusuf Başer, tarım alanlarını sulayıp, 4 yerleşim biriminin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Musabeyli Projesinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalara hız verildiğini, bu yıl içme suyu şebekesi ishale hattının ihalesinin yapılacağını bildirdi.

     Başer AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin en geç 2013 yılında tamamlanıp, kentin içme suyu ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.

     Başer, Musabeyli köyünde DSİ tarafından kurulmaya çalışılan barajın gövde inşaatının tamamlandığında 48 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip olacağını belirterek, ''Bin 500 günde tamamlanması planlanan proje için toplam 48 milyon lira harcama yapılacak. Bu yıl içme suyu ile ilgili olarak ishale hattı ihalesi gerçekleştirilecek. Öncelikle içme suyu amaçlı olan bu projeyle bazı bölgelerde de tarım alanlarımız sulanabilecek'' dedi.

     Proje tamamlandığında Yozgat merkez, Yerköy ve Sorgun ilçeleriyle Organize Sanayi Bölgesinin içme su ihtiyacının buradan karşılanacağını anlatan Başer, bölgede toplam 180 bin hektar tarım alanının da sulanacağını dile getirerek, ''Proje hayata geçtiğinde bu 4 yerleşim yerinin en az 50 yıllık süreç içerisinde içme suyu sıkıntısının yaşanmayacağı hesaplanmaktadır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim