KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB’in işletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka oluşturma hedeflerinde doğru stratejilere ihtiyaç duydukların gerçeğinden hareketle, “KOBİ’lere Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve "KOBİ’lerde “Markalaşmaya Geçiş” konu başlıklarında, iki yeni proje teklif çağrısına çıkıldığını belirterek, “ Söz konusu KOBİ proje teklif çağrıları kapsamında işletmelerin, seçecekleri konuda hazırlayacakları projeler kurul tarafından değerlendirilmeye tabi tutulduktan sonra, desteklenmesi kararlaştırılan Projelere destek sağlanması öngörülmektedir. 5’inci kalkınma bölgesinde yer alan Yozgat’ta destek oranı yüzde 60’tır. KOBİ Proje Destek üst limitimiz ise 150 bin TL’dir” dedi.
KOBİ Proje başvurusu yapmak isteyen işletmeler, KOBİ Proje Başvuru Forumunu KOSGEB web sitesinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak dolduracaklarını ifade eden Işık, “Bu işlem yapıldıktan sonra da KOBİ proje başvuru formunun çıktısını alarak imzalı ve kaşeli olarak eki belgelerle birlikte KOSGEB Yozgat il müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor. Proje süresi en az 6 ay en fazla ise 24 aydır” diye konuştu.
Proje Teklif çağrıları kapsamında KOBİ proje başvuruları 30 Kasım 2015 tarihi saat 23:59 sona ereceğini vurgulayan Işık, bu desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların projelerini biran önce hazırlayarak müracaatlarını yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim