Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hülya Sarıaslan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, ülkenin bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen ve vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk milletinin muhteşem bir zaferi olarak dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesi olduğunu söyledi.

            Sarıaslan, yaptığı yazılı açıklama ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde bu şanlı destanının önemiyle ilgili bilgiler paylaştı.

            “Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile, tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında zamanın en güçlü ve donanımlı orduları dahi olsa, hiçbir gücün duramayacağı mesajını vermiştir” diye başlayan açıklamasında Sarıaslan; “Çanakkale savaşında gösterilen inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları milletimizin güvenini artırmış, bunun sonucunda kazanılan zaferle yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanmasının temeli atılmıştır. Bu temelin atılmasında vatan uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları her zaman gönlümüzde yaşayacaktır” dedi.

            Sarıaslan şunları kaydetti: “Bu duygularla, ortaya koydukları mücadele ve kazandıkları zaferle eşsiz bir destan yazan Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim