Ramazan ayında sıcak yemeğe ve pideye ihtiyacı olan vatandaşlara Yozgat Belediyesi ekipleri her gün servis yaparak her vatandaşı sıcak bir sofrayla buluşturuyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, “Ramazan boyunca 85 aileye sıcak yemek ve sahurluk ulaştırıyoruz” dedi.
Mübarek Ramazan ayında Yozgat Belediyesi sosyal projelerini sürdürmeye devam ediyor.
Vatandaşlar ile bir araya gelinen ‘Gönül Sofrası’ adlı iftar programlarının yanı sıra düşkün, ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailelerde unutulmuyor.

RAMAZANA HAZIRLADILAR
Yozgat Belediyesi normal zaman diliminde olduğu gibi ramazan öncesi de düşkün ve muhtaç durumda olan vatandaşların evlerini temizleyerek ramazana hazırladı.
Belediye ekiplerinin özellikle yaşlı ve kimsesiz durumda olan, düşkün vatandaşları unutmadığını aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, “Bu kapsamda 65 düşkün, ihtiyar ve kimsesiz ailemizin evini temizleyerek hanelerini mübarek ramazan ayına hazırladık. Bu temizlikleri yine bayram öncesi de yapacağız” diye konuştu.
HER SOFRAYA SICAK PİDE
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi her vatandaşa sıcak Ramazan pidesi dağıtımı yaptıklarını söyledi.
Talip Karslıoğlu, Yozgat’ta günlük 3 bin 500 sıcak ramazan pidesini muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını ifade ederek, “Hedefimiz ve arzumuz her vatandaşımızın iftar sofrasına sıcak pidesiyle oturmasıdır” dedi.
KAPILARINA GİDİYOR
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, göreve geldikleri günden itibaren aş evi önünde uzun kuyruklar ve kaplarla bekleme işine son verdiklerini söyledi.
Talip Karslıoğlu, sıcak yemeğe ihtiyacı olan 85 aile bulunduğunu belirterek, “Artık biz vatandaşın ayağına gidiyoruz. Muhtaçlığı ve ihtiyacı tespit edilmiş 85 aileye ekiplerimiz her gün sıcak yemeklerini evlerine kadar götürüp teslim ediyor. Sahurluk isterlerse sahur öncesi onları da ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.
GIDASIZ KALMIYORLAR
Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat Belediyesi olarak muhtaç ailelere kuru gıda yardımını da sürdürdüklerini ifade ederek, bu kapsamda il genelinde 500 aileye kuru gıda yardımı yapıldığını belirtti.
Talip Karslıoğlu, “Bizim sabit 300 ailemiz bulunmaktaydı. Ancak ramazan ayında 200 aile daha ilave edildi ve bu sayı 500’e çıktı” diye konuştu.
AYIRT EDİLMİYORLAR
Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, belediye sosyal yardım biriminin yardım ve imkanlarından ilimizde misafir bulunan mülteci vatandaşlarında faydalandığını söyledi.
İhtiyaç ve muhtaçlığı tespit edilen mülteci misafirlere de yardım ettiklerini belirten Talip Karslıoğlu, “Muhtaçlığı ve ihtiyacı söz konusuysa mülteci vatandaşlarımıza da yardım ediyoruz. Kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmuyoruz. Mübarek ramazan ayında tüm muhtaç Müslümanları kucaklamayı ve yardım etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
ECDAD GELENEĞİ
Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ayrıca Ramazan ayı boyunca 23 bin kişiye iftar vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Yozgat’ın her mahallesinde ‘Gönül Sofrası’ adıyla kurulan iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Talip Karslıoğlu, geçmişten gelen bir geleneği de bu sofrada yaşattıklarını ifade etti.
Talip Karslıoğlu, “Bu iftar programlarının finansmanını hayırsever vatandaşlarımız sağlıyor. Hayır yapmak, hayra ortak olmak isteyen vatandaşlarımız bize başvuruyor ve onların finansmanıyla bu sofralar kuruluyor. Ayrıca isimlerini de vermek istemiyorlar. Bu sayede ecdadımızdan gelen hayırlı ve anlamlı bir geleneği de yaşatmış oluyoruz. Şahsım ve kurumumuz adına bu hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim