Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 2. yılında Büyük Birlik Partisi (BBP) Yozgat İl Teşkilatı ve Alperen Ocaklarına bağlı gençler tarafından dualarda anıldı.

            25–31 Mart tarihleri arasını Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma ve anlama haftası olarak ilan eden BBP’liler; vefatının 2. yıldönümünde Çapanoğlu Büyük Camiinde mevlit okutarak ve akşam da Yozgat Türk ocağı Salonunda yapılan konferans ile genel başkanlarını andılar.

            Anma toplantısına BBP Genel Başkan Yardımcısı Yeminli Mali, Müşavir Selahattin Şenliler ile BBP eski MKYK üyesi ve Ahmet Yesevi Derneği Genel Başkanı Dr. Fatma Sönmez katıldılar.

            Dr. Fatma Sönmez yaptığı konuşmada “ Allah Muhsinleri sever” ayeti celilesi gereğince Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit olduğunu; onun 20. yüzyılda bir Alperen olduğunu; davasını yaşayan ve yaşatan bir lider olduğunu ifade etti.

            Muhsin Başkan’la beraberliklerinin ilk gençlik yıllarına dayandığını ve üniversitede ilk öğrencilik yıllarından beri rahmetli Muhsin Başkan ile beraberliklerinin hiç ara vermeden vefatına kadar devam ettiğini bildiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler de; Muhsin Başkanla Cezaevinde yaşadıklarını; bir arkadaşına çay içme meselesi yüzünden kızdığı kalbini kırdığı için kahredip 7 sene bir bardak çay dahi içmediğini söyledi.

            Muhsin başkanın vefatı ile meyhanede içki içenle ve camide namaz kılanları buluşturduğunu; onun vuslatında bir araya gelenlerin; siyaseten onu düşman olanların dahi  “ben onun fikirlerine katılmıyorum ama yiğit adamdı, doğru adamdı” diyerek onun hakkını teslim ettiklerini söyledi.

            Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefa adamı olduğunu; peygamber ahlakı ile ahlaklanmayı kendine şiar edinen; “İnsanların kusurlarını görmezden gelen gönlü gani bir halk adamı olduğunu belirten Şenliler; 28 Şubat’ta despotizme, faşizme karşı dimdik duruşu ile namlusunu halka çevirmiş olan orduya selam durmam diyen Muhsin Başkan kanlı bir ihtilali de önlemiştir.  “dedi.

Editör: TE Bilişim