Mühendisleri bir araya getiren iftar yemeği Sürmeli Mangal Keyfi’nde verildi. Yemeğe Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Baro Başkanı Mehmet Şimşek, MHP İl Başkan Yardımcısı Ferhat Altan, CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, BBP İl Başkanı Kemal Korkmaz, MHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, MHP Sorgun İlçe Başkanı Yusuf Kutlusoy, Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, MHP Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel, Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Sarı, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fuat Köksal katıldı. 


Yemek sonrası bir konuşma yapan Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel, ramazan ayının feyiz ve bereketinin tüm Müslümanların üzerine olmasını diledi. 
Her yıl geleneksel olarak Ramazan ayında iftar buluşmaları tertip ettiklerini belirten Demirel; “Türk-İslam medeniyetinin fertleri olarak bizlere düşen görev, kendimizi geliştirerek; mikroda şehrimizin, makro da gönül coğrafyamızın ilerlemesine ve gelişmesine katkı sağlamak, ülkemize daha faydalı bireyler olmaktır. Bunun için kişisel hesaplardan kurtulup, Çanakkale de, Sakarya da ve son olarak 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye de ben yerine biz deyip, farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp birlikte, sermaye güçlerin iç ve dış taşeronlarla üzerimize oynadığı oyunu bozduysak. Şuurlu bir şekilde Türk-İslam Medeniyetine sıkıca sarılıp çok çalışmaya devam etmeliyiz. İçinde bulunduğumuz mübarek ayın bereketinden istifade ederek insanlık için hem çalışmalı hem de dua etmeliyiz” dedi. 


Türkiye’nin içinde bulunduğu sürece de dikkat çeken Demirel, şöyle konuştu: 


“Yaşadığımız bölgedeki olaylar malum, dört bir yanımız kan ağlamakta kardeş kardeşi boğazlamakta, hemen hemen tüm dünyada Müslümanların oluk oluk kanı akmaktadır. Kimi bunu din adına, Kimide Müslümanları yok etme adına yapmaktadır. Bizler en azında dualarımızla kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Ülkemiz de sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Metropollerde olsun, kırsalda olsun bir sürü illegal olaylar olmakta, vatan uğruna kınalı kuzular tüm Türkiye'de ağıtlarla toprağa verilmektedir. Bizler güçlü olmalıyız. Bir ve beraber olduğumuz gün güçlü olabiliriz. Güçlü olduğumuz gün de yedi düvel bir olsa da bu Aziz Türk Milletine bir şey yapamaz. 15 Temmuz gecesi yakalamış olduğumuz birliktelik ruhunu bozmadan bir ve iri olarak mücadelemize devam etmeliyiz. 15 Temmuz süreci biraz daha seri olarak normal şartlar altında sulandırmadan, adil ve adaletli olarak sonuçlandırılmalıdır. Her kim bu hain teşebbüsün içinde yer aldıysa konumuna ve kimliğine bakmazsızın gereken yapılmalıdır. Söylenecek çok kelam, konuşulacak bir çok konu var ama ben sizleri iftarda konuşmalarımla, sıkmama adına sözlerime son verirken; Siz değerli katılımcılara teşekkür ederim. Rabbim bizlere başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bu Ramazan günlerinin hakkını vermeyi nasip etsin. Hafta sonu kutlayacağımız Babalarımızın gününü tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde Rahmetine nail olacağımız Kadir Gecesi 'nin ülkemize ve dünya insanlığına sağlık, huzur, mutluluk getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Sonraki iftar programlarında aynı şekilde buluşmak dileğiyle saygılarımı sunuyorum.”
Yemek sonunda meslekte 25’inci yılını dolduranlara teşekkür plaketi verildi. 

Editör: TE Bilişim