Yozgat Belediyesi Nohutlu Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde düzenlenen MMO Geleneksel İftar Yemeğine, Yozgat Temsilcisi Tahir Demirel, oda üyeleri ve davetliler katıldı. İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan MMO Yozgat Temsilcisi Tahir Demirel, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,

“Bu günler, kardeşliğin, sevginin, dostluğun, mutluluğun ve huzurun zirveye ulaştığı günlerdir. Ne yazık ki Türk - İslam coğrafyasına baktığımızda, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bir onur ve haysiyet sınavı vermektedir. Dünyanın dört bir yanında mazlum kanı dökülmekte, çocuk, genç, ihtiyar demeden acımasızca insanlık katledilmekte; analar, elleri sinesinde gözyaşı dökmekte, kardeş, gözünü kırpmadan kardeşini öldürmektedir. Üzülerek ifade etmeliyim ki kan ve gözyaşının insanı boğduğu zamanları yaşıyoruz. Zalimlerin putlaştırıldığını canlı canlı izliyoruz. Bunlara karşılık ne mutlu bizlere ki vatan savunmasında kendi canını vermesi yetmiyormuş gibi henüz doğmamış altı aylık karnındaki bebeğiyle vatan savunmasında şehit düşen yiğit, gözü pek, dantelli etek, ya da kefen giyen erkeklerden daha erkek bacılarımız var. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.
Ramazan ayının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst noktaya ulaştığı mübarek ay olduğunu vurgulayan Demirel, “Oda olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeğimizde üyelerimizle bir araya geliyoruz. Bu şekilde üyelerimiz birbirleriyle tanışmış ve kaynaşmış oluyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim