Yozgat Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Yozgat Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar , CHP İl Başkanı Onur Kaytan, CHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Aslaner, ile birlikte çok sayıda davetlilerle alevi kökenli vatandaşlar katıldı.
Programda bir konuşma gerçekleştiren Yozgat Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Adaş, Alevilerin 12 gün boyunca tuttukları orucun ardından 2 gün de tövbe orucu tuttuklarını hatırlattı. Adaş, "Bugün kurbanımızı kesip, pilav ve aşure etkinliği düzenlemekteyiz. Alevi inancının özünün gerçeğini Hz. Peygamber ve onun soyundan gelenler, onun yolunu sürenler, bu yolda bütün gönülleri ile aşkla hem muhabbetlerinde, hem inançlarında, hem de dik duruşlarında onun yolundan hiçbir zaman dönmemişler. Onun için Aleviler her kelimede, her zikirde 'Hak Muhammed Ali' aşkı ile gönlümüzü, yüreğimizi, vefamızı ortaya koymaktadır. O lokmaları aşk ile pişirir, ortaya getiririz, her derde deva, her gönülde aşk olması için akıtırız. Hiçbir zaman kini, nefreti ortaya koymayız" dedi.
Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Adaş’ın konuşmasının ardından Muharrem Ayı’nın hikmet ve faziletlerini anlatan Alevi Dedesi’de Cem Evleri’nde gerçekleştirdikleri tüm cem ve semah törenlerini Kur-an-ı Kerim esaslı yaptıklarını, törenlerde okunan duaların ise Kur’an ayetleri olduğunu anımsatarak “Daha evvel Deremum Köyü’nde yaptığımız bir etkinliğe dönemin belediye başkanı katılmıştı ve orada bize şöyle demişti ‘Bizler bir arada yaşıyoruz ancak aynı düşündüğümüzden, aynı inancı paylaştığımızdan haberimiz bile yokmuş’ demişti. Bugünkü törenimize katılan tüm canlar, hoş geldi, sefa geldi” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Cem Evi’ne giren Semah Ekibi, Muharrem Cem’inde semah döndü. Semah etkinliğinin akabinde ise Alevi Dedesi kesilen kurban etinden hazırlanan lokma ve aşureyi dualadıktan sonra etkinliğe katılan vatandaşlara dağıtımı yapıldı. Köçekkömü Köyü’nde düzenlenen etkinliğe katılımın fazla olması nedeniyle davetlilerin bir bölümü etkinliği Cem Evi bahçesinden takip etti.

Editör: TE Bilişim