Yozgatlı Aysel ve Alparslan Akbaş çiftinin ilk çocuğu olan Şeyma, erken doğumdan dolayı 6 farlı sağlık problemi ile dünyaya geldi. Şeyma dünyaya geldiğinde, kalbinde iki ayrı delik, kalbe giden iki ana damarda problemli, yemek borusu ve solum borusu arası delik, bir akciğerinin de bulunmadığı tespit edildi. 

15 GÜN ÖMÜR BİÇTİLER!

Doktorlar, ilk çocuklarını kucaklarına almanın heyecanını yaşayan Akbaş çiftine, evlat sahibi olmanın mutluluğunu yarım bırakacak acı haberi verdi. Fakat 15 gün dahi ömür biçilmeyen Şeyma Akbaş, 7’nci yaş gününü kutladı

7’NCİ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

Şeyma’yı Yozgat İnceçayır Köyü’ndeki evinde ziyaret eden İleri Gazetesi, 7’nci doğum günü heyecanına ortaklık etti. 
Yaşıtları gibi gülüp oynasa da doğumundan bu güne hastanelerde günü geçen Şeyma, en küçük bir sesten korkar hale gelmiş. Şeyma ile birlikte hastalıkları da çoğaldı. Tansiyon hastası da olan Şeyma’nın kulaklarında işitme problemi de baş gösterdi. 

6 PROBLEMLE DÜNYAYA GELDİ
Şeyma’nın babası Alparslan Akbaş, erken doğum nedeni ile doğumdan sonra Şeyma’da altı farklı sağlık problemi yaşandığını söyledi. 
Erken doğumdan dolayı Şeyma’nın anne karnında yeterince gelişmediğini ifade eden Akbaş; “O yüzden 6 farklı sağlık problemi ile dünyaya geldi. Sorunlarından bir tanesi var sol akciğeri yok, kalp kapakları delik, kroner damarlar yapışık pis kanla temiz kan beraber gidip geliyor, vücudundaki damarlar dolaşmış. İlk doğduğunda burundan besleniyor. 2 yaşından sonra yavaş yavaş gelişmeye başladı. Her üç ayda bir Ankara’ya gidiyor, tedavi görüyoruz. Her gittiğimizde sorunlar daha da çoğalıyor” dedi. 

HASTALIKLARIİLE BÜYÜYOR

Akbaş, kızının büyüdükçe hastalıklarının da arttığını belirtti. 
Tansiyon hastası da olan Şeyma’nın işitme kaybı yaşadığını söyleyen Akbaş, sağlık probleminin yanı sıra yaşadıkları problemleri şöyle anlattı: 
“Büyüdükçe hastalıklar artıyor. Şimdi yüksek tansiyonu da var. Kulaklarında sorunlar çoğaldı, işitme kaybı yaşıyor. Her üç ayda bir hastaneye gidiyor olmamdan dolayı iş sıkıntısı da yaşıyorum. Yolda sıkıntılar yaşıyorum. Doktorlar yaşaması mucize dediler. Yurt dışında da olsa bu tür durumu olan çocukların ameliyat masasından kalkamadığını söylediler. Doktorlar yaşamaz diyorlardı, mucize olur yaşarsa dediler ama bu gün 7 yaşına değdi. İlk okul birinci sınıfa gidecekti ama yaşıtlarına göre gelişimi geriden geldiğinden dolayı inşallah seneye gidecek. Hala sağlık problemleri devam ediyor. Büyüdükçe sorunları artıyor.”

KORKUYOR, ÜRPERİYOR

Anne Aysel Akbaş, doktorların zor yaşar dediği kızının 7’nci yaş gününe ulaşmanın buruk mutluluğunu yaşıyor. 
Sürekli Ankara’ya gidip gelmekle hayatlarının geçtiğini söyleyen Aysel Akbaş; “Sürekli Ankara’ya götürüp getiriyoruz. Çok şükür Allah’ıma inşallah kızım yaşayacak. Nefes almada zorlandığı için hava veriyoruz sürekli. Arkadaşları ile koşup oynuyor ama en küçük bir şeyde korkuyor. Kediden, köpekten, sesten korkuyor. Çok fazla hastaneye gidiyor olmasından dolayı korkusu da başladı” diye konuştu. 

BÜYÜYÜP DOKTOR OLMAK İSTİYOR
7’inci yaş gününü kuzenleri ve anne-babasıyla kutlayan Şeyma ise doğum gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadı. 
Okula gitmek istediğini söyleyen Şeyma; “Okula gitmek istiyorum. Büyüyüp doktor olmak istiyorum. Çocukları tedavi etmek istiyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim