Hizmet-iş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ve Yozgat Büro Memur Sen Şube Başkanı Adnan Ünal, yaptıkları açıklamada Ankara’daki Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş Mitingine katılarak Müslümanlara yönelik katliamlara tepki göstereceklerini açıkladı.  Zararsız yaptığı açıklamada; “Mısır'da insanlık katlediliyor, demokrasi katlediliyor, masum insanlar, kitleler katlediliyor. 21. Yüzyılın bu büyük kıyımına karşı sesimizi çıkarmamız, her türlü baskıya karşı insanlık onurunu koruyacağımızı haykırmamız gerekiyor. Bu amaçla sivil toplum örgütleri bir araya geliyoruz” dedi.
Zararsız, Mısır Halkı İçin Dayanışma Platformu'nu oluşturan HAK-İŞ Konfederasyonu, Memursen, Mazlumder ve Anadolu Gençlik Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Direniş Mitingi"ne tüm teşkilat üyelerini ve duyarlı vatandaşları davet etti.
Ferman Zararsız, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı olarak, iki otobüs ve 100 işçi ile birlikte 24 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Yozgat Cumhuriyet Meydanından Ankara’ya harekât edeceklerini ve Ankara Sıhhiye Meydanında 24 Ağustos tarihinde saat 16.00’da mitingin başlayacağını söyledi. Yozgat Büro Memur Sen Şube Başkanı Adnan Ünal da yaptığı açıklamada; “Yozgat Büro Memur Sen Şube Başkanlığı olarak, Mısır’ın geleceğini karartmaya yönelik oynanan kirli oyunu şiddetle ve nefretle  protesto ediyoruz” dedi.
Ünal şunları söyledi: “Büro Memur Sen  olarak, dost ve kardeş ülke Mısır’da seçimle işbaşına gelmiş ilk sivil yönetime karşı yapılan askeri darbeyi nefretle kınıyoruz. Halkın özgür iradesiyle ortaya koyduğu tercihine yapılan darbeyi ve darbecileri lanetliyoruz. Büro Memur Sen  olarak, Suriye’de kendi Halkına yapılan acımasızca katliamı ve İnsanlık suçu olarak kabul edilen  Kimyasal Silah kullanarak çocukları, kadınları sivil halkı  katleden ve bunu sırf kendi iktidarını sürdürmek için yapan vicdanların asla kabul edemeyeceği bu vahşeti yapan Zalim Esedi   lanetle kınıyoruz. Başta Tunus ve Mısır olmak üzere Orta Doğu'nun birçok ülkesinde köhnemiş totaliter rejimlerin çökmesini, halkın çoğunluğunun hür iradesi ile seçtiği yönetimlerin işbaşına gelmesini demokrasi açısından büyük bir beklenti ve büyük bir heyecanla karşılamıştık. Ancak Mısır Ordusunun 2 Temmuz gecesi, %52 oyla seçilmiş sivil yönetime zorla el koymasını Mısır demokrasisinin geleceği açısından son derece tehlikeli, son derece vahim bir gelişme olarak görüyoruz. Başta ABD olmak üzere Batı Dünyasının Mısır’da yapılan Askeri Darbe karşısındaki ikiyüzlü ve çifte standartlı tutumlarını nefretle kınıyoruz. Batı Dünyasının demokrasi konusundaki samimiyetsiz ve çıkarcı  tutumlarını  ibretle takip ediyoruz. Emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçileri Mısır’da iğrenç ve kirli bir oyun oynamaktadır.
Mısır halkının iş başına getirdiği sivil yönetime yapılan bu hukuksuz ve gayrimeşru müdahale esasen Mısır halkının iradesine yapılan bir müdahaledir. Mısır halkının onurunu, hukukunu hiçe sayan bu darbe, Mısır halkına açıkça yapılmış bir ihanettir. Demokrasi açısından sandık 'olmazsa olmazdır' Demokrasilerde seçimle gelen seçimle gider. Mısır'daki olayların ardından ordunun yönetime el koyması, demokrasiyi, 'sandıktan-yönetime' değil, 'sokaktan-yönetime' şekline dönüştürmesi açısından kaygı vericidir. Barışçıl gösteriler adına Ordu desteği talep ederek, demokratik bir yönetimin yıkılması ürkütücüdür. Mısır'daki bu bildik kirli ellerin darbe oyunu, Ortadoğu'daki demokrasi sürecinin başta Suriye olmak üzere başka mecralara iterek geriye götürmeyi amaçlayan çirkin bir senaryodur.Bu senaryoya Mısır halkı, aklıselim İslam ülkelerinin desteği ile dur diyecektir. Kardeş Mısır Halkı kendi geleceğine, kendi demokrasisine sahip çıkacaktır. Çünkü Demokrasi, demokrasiye sahip çıkmakla güçlenir.   Demokrasi, kolaycı ve anti-demokratik unsurlara kurban edilmemelidir. Mısır Halkı Demokrasinin çözüm yeteneğine inanılmalı ve güvenilmelidir. Böyle bir güven demokratik ülke olmanın ön şartıdır. Büro Memur Sen, Mısır halkının çoğunluğunun bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacağına inancımız da desteğimiz de tamdır. Biz Büro Memur Sen  olarak demokrasiye, demokratik çözüm reflekslerine inanıyoruz. Mısır'daki sivil iradeye yapılan saldırı sonucu ortaya konulan haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Mısır ordusu ‘’Oyum Namusumdur ‘’ diyen halkı acımasızca katletmekten vazgeçip  asli görevine geri çekilmeli, yönetimi halkın seçtiklerine bırakmalıdır.”

Editör: TE Bilişim