Yozgat’ın Topçu Köyünde, çok eski olması ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yıktırılan caminin yerine yenisi yaptırıldı, eski minareye ise dokunulmadı.
Yozgat İli Topçu Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Turan Ekinci’nin girişimleri sonucunda eski caminin yıkılmasına karar verildi. Dernek yönetimi eski caminin yıkımını tamamladıktan sonra, yaklaşık 2.5 yıl önce yeni caminin inşaatını başlattı. Toplam 480 cemaat kapasiteli iki katlı yeni caminin yapımı için yaklaşık 800 bin lira harcandı. Üst katı cami alt katları ise, taziye evi, kasılhane, abdesthane, tuvalat olan caminin geniş de bir bahçesi bulunuyor. 
Yozgat belediye Başkanı Yusuf Başer’in de katılımı ile açılışı gerçekleştirilen caminin yapımı için harcanan paranın tamamı Topçu köyü halkı tarafından karşılandı. Gerek köyde ikamet eden gerekse köy dışında ve yurt dışında ikamet eden köy halkının yaptığı yardımlarla tamamlanan caminin açılışana katılan Belediye Başkanı Yusuf Başer, çevre düzenlemesi konusunda belediye olarak gerekli desteği verebileceklerini bildirdi.
Topçu Köyündeki yeni caminin açılış törenine Yozgat ve diğer illerde bulunan Topçulular ile gurbetteki bazı Topçulular da katıldı.
Editör: TE Bilişim