TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Almatı Valisi Ahmetcan Esimov'un onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Yemekte Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de katıldı.
    Belladjio Restoran'da verilen yemekte konuşan Esimov, iki ülke ilişkilerinin her geçen yıl daha da geliştiğini söyledi.
    Şu anda Almatı'da 66 Türk firmasının faaliyette bulunduğunu belirten Esimov, Kazakistanlı genç iş adamlarının da Türkiye'de yatırım yapmak istediğini ifade etti.
    Kazakistan'ın 70 yıl boyunca başkenti olan Almatı'nın, ülke bütçesinin yüzde 28'ini karşıladığını ifade eden Esimov, ''İstanbul gibi...'' dedi.
    Esimov, Mehmet Ali Şahin'e Kazakistan ziyaretine Almatı'dan başladığı için teşekkür etti.
    TBMM Başkanı Şahin de hem Kazakistan Meclis Başkanı'nın hem de Almatı Valisi'nin isimlerinde ''Can'' kelimesinin geçtiğine dikkati çekti.
    ''Can'' kelimesinin Türkiye'de çok sık kullanıldığını vurgulayan Şahin, ''Biz en çok sevdiğimize, 'canım kardeşim' deriz. Ben ve arkadaşlarım da burada can dostlarımızın arasında bulunuyoruz'' diye konuştu.
    Türkiye ve Kazakistan ilişkilerinin, Kazakistan'ın 1991'de bağımsızlığının hemen ardından başlamasının iki kardeş halkın birbirine ne kadar yakın olduğunu gösterdiğini hatırlatan Şahin, Türk iş adamlarının Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasından sonra ilk yatırımlarını Almatı'da yaptığını anımsattı.
    Şahin, Kazakistan'ın bu süre içerisinde çok büyük aşama kaydederek, bölgesinin en etkin ve istikrarlı ülkesi haline geldiğini ifade ederek, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterleri Asamblesi'nin ikinci genel kurulunun gelecek yıl Kazakistan'da yapılacağını söyledi.
    Yemeğe, Türkiye-Kazakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ve Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Lale Ülker ile diğer heyet üyeleri katıldı.

Editör: TE Bilişim