Ak Parti Milletvekili Mehmet Çiçek, dün gün boyu bir dizi ziyaretlerde bulundu. Milletvekili Çiçek, beraberinde İl Başkan Vekili Yasin Durusoy, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, İl Başkan Yardımcısı Avukat Fahri Açıkgöz, Ali Açıkgöz, yönetim kurulu üyesi Gültekin Ulaş ve bazı partililerle birlikte gazetemizi de ziyaret etti.
    Yazı İşleri Müdürümüz Seda Erkılıç’ın misafiri olan Çiçek ve beraberindekiler daha çok gündemi seçim olan Yozgat’a dair önemli konular konuştular.
    Yusuf Başer’in istifası ile hareketlenen milletvekili aday adaylığı ile ilgili yaşanan gelişmelere değinen Milletvekili Çiçek; “Yusuf Bey yıllardır Yozgat’ta bulunmuş, siyasette, ticarette, sosyal hizmetlerde başarıyla hizmet vermiş bir arkadaşımız. Bir süreçte bir siyasetin il başkanlığını yapmış olması hem Yozgat için hem kendisi için hem yapacağı işler için faydalı olacağı düşüncesindeyim.
    İnsanların kafalarından geçirdikleri, düşündükleri, hayal ettikleri şeylere dokunmak mümkün değil. Herkesin aday olma hakkı var. Herkesin demokratik, hukuksal hakkı, böyle bir karar verdiğinde de saygı gösterdik. Allah hayırlı mübarek etsin dedik. Nasip olursa hizmetlerini sürdürürsün dedik. Parti içerisinde bu tür gelişmelerden dolayı kırgınlık olmaz” dedi.
    Parti içi demokrasiye Amerika’dan verdiği örnekle açıklık getiren Çiçek; “Amerika’da Obama, Hillary Clinton’la kıyasıya mücadele verdi adaylıkta. Hillary kaybettiği gün şuandan itibaren ben başkanın yanındayım dedi. Öbür taraftan da Obama kıyasıya karşı partiyle mücadele verdi, Obama’nın kazandığı kesinleşince bütün dünya önünde şuandan itibaren Obama benim de başkanım diye bildi. Demokrasinin olduğu yerlerde bu böyledir, biz de bunu böyle kabul etmelidir.
    Yusuf Başer kardeşimizin aday olmasından zerre kadar rahatsız değilim. Ben Mehmet Çiçek olarak bana milletvekilliğini tekrar verin vermeyin, olayım, olmayayım seviyesini çoktan geride bıraktım. Bizim namusumuza, şerefimize tevdi edilmiş bir görev var milletvekilliği görevi, bu görevi 12 Haziran’a kadar devam edecek” dedi.
    Önümüzdeki hafta içerisinde genel merkezden gelecek yetkililerin parti içi mini temayül yoklaması yapacağını söyleyen Çiçek, şu bilgileri verdi: “Biz partinin kuruluş dönemlerinde 81 ilin 70 küsürü istifa etmişti. Öyle olunca teşkilatlarda dalgalanma oluyor. Bu tecrübelerden istifade partide Ocak 15’e kadar herkes istifa etsin en azından seçime kadar yeni oluşum oluşsun istiyoruz. Cumartesi günü ilden sorumlu parti müfettişi arkadaşımız gelecek, Pazar günü de teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı Ekrem Bey gelecek. Sanırım bölge sorumlu Agah’ta gelir. Burada bir teşkilat yoklaması olacak. Daha sonra genel merkez öne çıkan ilk üç kişiyi alacak ve o ilk üç kişiden birisi il başkanı olacak.”
SÜT BÖLÜMÜ İŞÇİLERİ ÖZELE GİDEBİLİR!
    Çiçek, Et Entegre Tesisi’nin son durumuna ilişkin de açıklamalarda bulundu.
    İşletmeyi devralan Et Balık Kurumu yetkililerin hafta sonu ya da en geç hafta başına kadar Yozgat’a gelerek işlemlere başlayacağını söyleyen Milletvekili Mehmet Çiçek, süt bölümünde çalışan işçilerin özel sektöre de devredilebileceğinin mesajını verdi.
    Çiçek şunları söyledi: “Süt Entegre Tesisi ile ilgili sıkıntı var. Adamlar maalesef 20 yıldan beri hiç yeni teknoloji kullanmamışlar. Dolayısıyla onun atılıp, yerine yeni bir sistem kurulması gerekiyormuş. Dolayısıyla süt bölümü de tekrar faaliyet gösterecek.
    Süt kapasitesini iki üç tane tesisi yan yana kurarak heba etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Yerköy’de özel sektör dünyanın en modern çiftliğini kuruyorlar. Gerçekten çok modern tesis. Onlar biz kuruyoruz diyorlar biz burada yeniden kurarsak zaten belli bir süt kapasitesi var Yozgat’ın. Eğer süt ürünlerinde çalışan işçilerimizi özel sektör diyorsa ki ben buranın tamamını kapsayacak şekilde çalışacağım diyorsa biz işçileri oraya aktaracağız.
    İkinci olarak da bizim Devecipınar’da Tarım Kooperatifi Tesisleri var.
    O tesislerin burayı işletmesi konusunda Et Balık Kurumu ile görüşmesi devam ediyor. Sütle ilgili çalışmalarımız sürüyor ama et hemen başlayacak. Belki et diyecek ki mevcut işçilerin tamamını ben aldım, ben çalıştırıyorum diyecekler. Bölgenin kesiminin tamamı Yozgat’ta yapılacak. Çok modern bir tesis olacak.
    Maalesef alınmış olan ve işe yaramayan işçi var. İşe yaramayan işçiyi orada istihdam etmenin bir anlamı yok, bir başka yere kaydırmak lazım.”
Editör: TE Bilişim