Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nde 1996/3 tertip olarak vatani görevini yapacak asker adayları için kına gecesi düzenlendi. Saraykent Belediyesi’nin ev sahipliğinde, ilçedeki düğün salonunda yapılan geceye Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay, Belediye Başkanı Ahmet Öçal, AK Parti İlçe Başkanı Nuri Çınar, aileler ve ilçe halkı katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kına gecesi Kur’an-ı Kerim okunması ile devam edildi. 
Programda asker yemini de eden asker adayı gençlere anneleri kına yaktı. Kına gecesinde saça kına yakma geleneği de yaşatıldı. Anneler evlatları vatana kurban olsun diye önce saçlarına sonra avuç içlerine kına yaktı…
Duygu dolu anların da yaşandığı gecede konuşan askek adayları; “bizler darbecilere değil vatana asker olmak için gidiyoruz” dediler. 
Gecede bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Murat Kaplay,  darbe şehitlerine rahmetle anarken, gazilere şifa diledi. 
FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup askerin gerçekleştirdiği darbe kalkışmasının kesinlikle peygamber ocağı olan kışlaların millet nazarındaki yerini etkilemeyeceğini ifade eden Kaplay; 
“Askerlikle ilgili lanet FETÖ Örgütü’nün ve FETÖ grubunun askerle ilgili yanlış bir izlenimi oldu. Askerlerimizin maalesef yanlış bir izlenim sonucu asker ocağı Peygamber ocağı olmaktan çıkıp terör örgütü ocağı gibi gösterilmek istendi. Ama bizim kalbimizle bildiğimiz asker ocağımız Peygamber ocağıdır. Biz yavrularımızı peygamber ocağına göndereceğiz, biz onları FETÖ grubunun ocağına göndereceğiz. İnşallah milletimizle bu süreci atlatacağız, hep beraber askerlerimizle vatanımızı koruyacağız ve o tür gruplara pabuç bırakmayacağız. İnşallah bu süreci atlatacağız ve milletimiz milli iradeye sahip çıkacak” dedi. 
Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal da, kışla heyecanı yaşayan gençlere “Sizlerin, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a layık birer asker olacağınıza inanıyorum. İnanıyorum ki kardeşlerimiz yaşanan bu olaylardan sonra vatanına, milletine daha çok sahip çıkacak, inşallah bu kahpeliğe meydan bırakmayacak” diye konuştu.  
Asker adayı gençler vatana hizmet etmenin heyecanını yaşadığını belirterek şunları söyledi: 
“1996/3 olarak askere gidiyorum. Çok mutluyum. Vatana canımız feda. Vatanımız için can vermeye hazırız. Yozgat evladı olarak bu yola düştük. İnşallah sağ salim görevimizi yapıp gelmeyi istiyoruz” dedi.
Asker adayları 20 yaşında askere gittiğini belirterek, şunları söyledi: 
“20 yaşında askere gidiyorum, vatana, millete hayırlı evlat, asker olmak için gidiyorum. Vatanımız için canımız feda. Darbe olayları oldu. Bu olaylar içerisinde çoğu masum askerlerimiz öldü. Biz de canımızı feda etmek için hazırız, her şeye hazırız. Gerçek Türk askeri Müslüman Türk kardeşi için kurşun sıkmaz, biz de onun için gidiyoruz, vatanımızı korumak için gidiyoruz.”
Asker annesi Gülnaz Yıldırım da, evladını askere göndermenin heyecanını yaşadığını belirterek, yaşanan darbe olaylarına şu sözlerle tepki gösterdi: 
“Bunlar Müslüman’a kurşun sıkan Türk askeri olamaz. Ben bir gazi eşiyim. 1974 askerinin gazi eşiyim, böyle insanları kınıyor, lanet ediyorum. Askerlerimize hayırlı teskereler diliyorum. Düşman olmasınlar kardeş olsunlar, bayrağımızla gidip bayrağımızla gelsinler.”
Asker babası Hüseyin Arslan ise; “Ben bir asker babasıyım. Bozok Yaylasının yiğidini gönderiyorum. Köpeklere hizmet etsin diye değil Türk milletine hizmet etsinler diye gönderiyorum. Bu itlere de derslerini bizim tosunlarımız verecek Allah’ın izni ile” diyerek tepkisini dile getirdi. 
Program gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eğlence ile devam etti. 

Editör: TE Bilişim