Yozgat Cumhuriyet Alanı’nda sürdürülen demokrasi nöbetine katılan Bekir Bozdağ’ın konuşmasını çok sayıda Yozgatlı vatandaş dinledi, Bakan Bozdağ, darbe girişiminin yaşandığı gece demokrasinin yanında yer alan Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Garnizon Komutanı Selçuk Yıldırım ve Emniyet Müdürü Saim Akpınar’ı tebrik etti.

Bozdağ, 15 Temmuz 2016’yı, 16 Temmuza bağlayan gecenin Türkiye tarihi bakımından kara bir leke olduğunu ifade ederek, “Demokrasi bakımından hakeza, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde kümelenmiş Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca şerefli ordumuzun elbiselerini giymiş, milletimizin verdiği mevkilerle Türkiye'nin düşmanlarına karşı kullanmak üzere kendilerine emanet edilen uçakları, helikopterleri, silahları, bombaları zırhlı araçları alarak ve de kullanarak aziz milletimize yöneltmiş ve darbe teşebbüsünde bulunmuştur” diye konuştu.

“PENSİLVANYA TEŞEBBÜSÜ”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Pensilvanya’da otupu, Türkiye’nin kurumlarını ve milletin evlatlarını birbirinin karşısına diken, kardeşi kardeşe, babayı-anayı evlada, evladı babanın-ananın karşısına diken Pensilvanya’daki bedduacının mensupları tarafından darbe girişimi gerçekleştiğini hatırlatarak, 

“Onlar kendilerince iyi hesap yapmışlardı, her şey tıkır tıkır işleyecekti. Cumhurbaşkanımız Marmaris’te infaz edip Türkiye’yi karıştıracak, milleti birbirine kırdıracak, arkasından da yönetime el koymayı planlıyordu bu alçaklar. Ama hesapları tutmadı, eskiden asker içinde kümelenmiş cuntalar, asker veya başkaları yönetime el koymak istediği zaman düdüğü zaman siyasetçi şapkayı alıp kaçar, medya susar, her taraf karartılır, vatandaş evine mahkum edilirdi. Ama bu sefer hesap tutmadı. Neden Vatandaş meydana indi. Ayağa kalktı. Vatandaş meydana indi ayağa kalktı. Cumhurbaşkanı ölüme uçtu. CHP, MHP ve diğer siyasi partiler tek ses oldu darbeye hayır demokrasiye evet dedi. Medyamız, sivil toplumumuz, meclisimiz bir oldu ve bu alçaklara Allah’ın izniyle hep birlikte dur dedik” şeklinde konuştu.

“VALLAHİ GÖREMEDİK”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hain FETÖ’nün gerçek yüzünü yıllardır göremediklerini ve fark edemediklerini de söyledi. Bakan Bozdağ, yıllardır haşhaşi zihniyetiyle kendini kamufle eden ve gizlemeyi başaran örgütün hainlikte üstüne olmadığını aktararak, “Cumhurbaşkanımızın en yakınındaki yaveri onlardan, Genel Kurmay Başkanı’nın makam şoförü, yaveri ve sekreteri onlardan. Bunlar yıllardır buralara sızmayı başarıp, kendilerini kamufle etmişler. Tıpkı Hasan Sabbah’ın müritleri gibi ama onları da solladı bunlar. Artık herkes asıl yüzlerini gördü” diye konuştu.


“HESAP VERECEKLER!”
Türkiye olarak büyük bir sınavdan hep birlikte geçildiğini anlatan Bozdağ, “Büyük bir sınavdan birlikte geçtik. Bu alçaklar Diyarbakır’da PKK’ya, Kandil’e atılmak üzere uçaklar yüklenen mühimmatları getirdiler Özel Harekat’a, Meclis’e, Cumhurbaşkanlığı’na attılar. Bu büyük bir ihanet, bu büyük bir alçaklık, bu büyük bir hainlik. Allah’ın izniyle meclis bombalar rağmen açık kaldı ve açık kalacaktır. Bundan sonrada kimsenin bu meclisi kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunlar hesap verecekler. Bu milletin yargısına hesap verecekler ve mutlaka yaptıklarının karşılığın görecekler. Bundan kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı. 

“BU MAŞA EL YAKAR!”

Bozdağ, yaptığı konuşmanın devamında yabancı güçlere de seslenerek, FETÖ’nün kullanışlı bir maşa olma vasfını kaybettiğini ve Türk Milleti’nin bu hainlerin gerçek yüzünü gördüğünü belirtti.

Milletin gereken cezayı verdiğini ve vermeye devam edeceğini de söyleyen Bozdağ, “Sizde artık bu maşayı kullanmaktan vazgeçin. Bu maşayı kullanırsanız sizin eliniz yanar. Bunlar Türkiye’ye bunu yaptılar size de aynısını yaparlar, başkasına da aynısını yaparlar” dedi.

Bozdağ, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananların anlatıldığı sinevizyon görüntüsünü izledi. Vatandaşlar Bozdağ'a sık sık “Milletin adamı, Bozok diyarının yiğit evladı” şeklinde slogan attı.

Haber: Mustafa TEKER


Editör: TE Bilişim