Yozgat Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı teknik destek programı kapsamında Kamu İhali Mevzuatı ve 657 sayılı devlet memurları kanunu eğitim programı düzenlendi. Programı başarıyla tamamlayan 61 belediye personeline sertifikaları verildi. 
Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda saat 13.30’da başlayan törene Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ve ORAN Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı. 

PERSONEL EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ

Tören öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, belediye personelinin yeni gelişmelere ayak uydurması, kendini yenilemesi ve yeni mevzuatlara adapte olması için bir takım eğitim çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi. 
ORAN Kalkınma Ajansı ile birlikte yapılan bu eğitim çalışmasını önemsediklerini belirten Arslan; “Ümit ediyorum, temenni ediyorum, beklentim o dur ki arkadaşlarımıza önemli katkıları olmuştur. En azından yeni bir takım mevzuatlara ayak uydurma adına faydalı olduğunu umut ediyorum. Bu çalışmaların devam etmesi gerekiyor. Belediyeler diğer kamu kurumlarından farklı. Siyasi tarafı ağır basıyor. Bunun iyi tarafı da var, kötü tarafı da var. Personel yapılanmasında siyasi münazaralar biraz daha ağırlıklı olduğu için personel yapısı daha durağan daha statik bir seyir izliyor. Bu noktada çalışmalarımız devam edecek ama halkın her türlü beklentilerine cevap verecek şekilde kendimizi yeni gelişmelere uydurmamız gerekiyor” dedi. 

YOZGAT’IN EN BAŞARILI BELEDİYESİ

Arslan, Yozgat Belediyesi’nin 846 AK Partili belediye arasında birinci seçildiğini hatırlatarak; 
“2014 yılı belediyelerin performans değerlendirmesinde AK Partili belediyeler içerisinde Yozgat Belediyesi açık ara bir yüksek oy oranı ile en başarılı belediye ilan edildi başbakanımız tarafından. Tabi baktığınız  zaman ortada yaptığımız çok büyük bir yatırım yok. İşimizi iyi yapmaya çalıştık ve vatandaş da işimizi iyi yapacağımıza dair bir inanç oluştu, bir kanaat oluştu. Bundan sonra bunun altını doldurmak yapacağımız çalışmalara bağlı. 

Geçen yıl Türkiye’nin en kötü iki belediyesinden bir tanesi olarak eleştirilen bir belediye, aynı kadro 14 ay sonra Türkiye’nin en iyi belediyesi noktasına geliyor. Bunun üzerinde çok düşünmemiz lazım. Burada olağan üstü bir gayret içerisinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Halkı belediye ile bütünleştirmek, belediye ile halk arasındaki güven ilişkisini sağlamak istiyoruz” dedi. 
“Bazı siyasi tarafı ağır basan insanlar ne yapıldı ki diyor, yapılan şudur; bu belediyenin iş yapacağına dair bir kanaat oluşmuştur insanlarda” diyen Arslan, şöyle konuştu: “Bu belediye iş yapacak diyorlar. 

Bundan sonra bize biraz daha fazla sorumluluk düşüyor. Birim müdürü arkadaşlarla toplantı yaparken söylüyorum hepimize vazife düşüyor. Ben gelip geçiciyim, başkaları da gelip geçici. Ama ben 4 sene sonra giderim, siz 10 sene sonra gidersiniz, öbürü 15 sonra gider. Gideceğimiz bir yer var, hepimiz bir yere gidip hesap vereceğiz. Ben de hesap vereceğim siz de hesap vereceksiniz. Dolayısıyla Allah rızası için herkes işine gücüne eskiden olduğundan çok daha fazla sarılsın. Neticede milletin bizler üzerinde bir hakkı, bir vebali var. Aldığımız paraları, maaşları, kullandığımız ödenekleri son kuruşuna kadar helal ettirmemiz lazım. Bu da sürekli kendimizi yenilemekle, geliştirmekle olur.”

Editör: TE Bilişim