Toplantıda katılımcılara Diyarbakır eski Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı(TİSVA) Başkanı Aziz Akgül tarafından sosyal işletmecilik hakkında bilgi aktarılırken, dünyaca ünlü kozmetik firması Dermacol sahibi ve güzellik uzmanı Julia Cajevskaja ise kozmetik ürün pazarlaması, saç tasarımı ve makyaj konusunda katılımcılara bilgi aktardı.
Diyarbakır eski Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül, Yozgat’ta düzenlenen "Sosyal İşletmecilik Tanıtım Toplantısı ve Sertifika Töreni"nde yaptığı konuşmada, "Sosyal işletmecilik modeliyle mikrokredi kullanan kadınlarımızın daha fazla gelir elde etmelerine imkan sağlayacağız. Her bir üyemizin aylık en az 2 bin lira gelir elde etmesini istiyoruz” ifadesini kullandı. Etkinlikte, kozmetik alanında iş yapan ve cilt bakımı eğitimi verilen yaklaşık 150 mikrogirişimci üyeye sertifikaları dağıtıldı. 
MİKROKREDİ NEDİR?
Mikrokredi; Yoksul ve dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan, teminat, kefalet, icra ve mahkeme süreçleri takip edilmeden verilen küçük bir sermayedir. Herkesin kabiliyetinin işe dönüştürülebilmesi için hayat suyuna, itici bir güce ihtiyacı vardır. Bu su da, küçük sermaye olan Mikrokredi’dir. Çünkü işsizin ve fakirin sahip olamadığı en önemli unsur sermayedir.
Mikrokredinin amacı ; Klasik yollarla (Banka Kredileri) kredi alamayacak özellikle yoksul kadınlara; yoksulluğu, gelir dağılımındaki adaletsizliği ve işsizliği azaltacak şekilde, kredi alanın kendisi ve ailesi için gelir getirici bir faaliyette bulunmasını teşvik ederek, Ülkedeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak sermaye ihtiyacını karşılamaktır.
Mikrokredi neden kadınlara veriliyor; Yoksulluktan hem aile içinde hem de toplumda en fazla etkilenen kişilerin kadınlar olduğu gerçeği dikkate alındığında, kadınların böyle bir ortamdan kurtulmalarına destek sağlamak maksadıyla, mikrokredi öncelikle kadınlara verilmektedir.
Ancak, erkekler de mikrokredi’den de yararlanabilir. Erkek; annesi, eşi, kız kardeşi, halası veya teyzesi gibi kadınla birlikte Mikrokredi alabilir. Ancak, erkek kadın tarafından alınan mikrokredi’den faydalanabilir.
Mikrokredi’nin temel felsefesi; “Kredinin Bir İnsan Hakkı Olmasıdır”
Grameen Mikrokredi Modelinde, beş kişilik grup dinamiği uygulanmakta olup, kişinin beyanı dışında belge istenmemekte, teminat ve kefalet aranmamakta, mikrokredi çalışanları taksitlerin tahsil edilmesi için her hafta mahalle veya köye giderek oradan tahsilat yapmaktadırlar.”

Editör: TE Bilişim