26 Mart 2011 Cumartesi gününü 27 Mart 2011 Pazar gününe bağlayan gece saat 03:00'de yapılması planlanan saatlerin 1 saat ileri alınması işleminin Yükseköğretime Geçiş Sınavı nedeniyle bir gün ertelenmesi büyük bir krize neden oldu.

            Bilgisayarların saatlerinin yaz saatine otomatik olarak geçtiği gözönüne alınırsa, ülke genelindeki tüm kamu ve özel sektördeki iş ve işlemlemlerin verildiği hizmetlerde sorun çıkma ihtimali ortaya çıktı.

            Microsoft, bundan kaynaklanan olumsuzlukları engellemek için, 25.03.2011 akşam saatlerinde Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 ve Windows Server 2008 R2 işletim sistemlerine özel bir güncelleme çıkartacağını duyurdu.

            Bu güncelleme hazır olduğunda http://support.microsoft.com/kb/2523087 adresinden indirilerek ve aynı adresteki adımlar takip edilerek kurulabilecek. Bu güncelleme, Windows'un otomatik yüklenen güncellemeleri arasına girmeyecek.

            Sözkonusu güncelleme Windows Update hizmeti ya da Windows Server Update Services (WSUS) hizmeti ile gelmeyecek. Bu güncellemeyi almak isteyenlerin manuel olarak indirip sistemlerine kurmaları gerekiyor.

Editör: TE Bilişim