MHP Yozgat Merkez İlçe Kongresi hafta sonu gerçekleşti. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye partililer yoğun ilgi ve katılım gösterdi. MHP’nin Merkez İlçe Kongresi’ne MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP İl Başkanı Cevdet Kaya, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, İlçe Başkanları, partinin eski milletvekilleri, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa İlbaş ve çok sayıda partili iştirak etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Heyeti belirlendi. MHP’nin Merkez İlçe Kongresi Divan Başkanlığı’nı Sadir Durmaz üstlenirken, Divan Heyeti’nde Sorgun İlçe Başkanı Yunus Yılmaz, Yerköy İlçe Başkanı Arslan Bozkurt ve Şefaatli İlçe Başkanı Bünyamin Katipoğlu yer aldı. Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gönderdiği mesaj okundu ve partililer Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin gönderdiği mesajı ayakta alkışladı. Ayrıca yine partiye geçmişte hizmet etmiş ve halen partide görevli isimlerde salondakilere takdim edildi. Kongrede faaliyet raporunun okunmasının ardından faaliyet raporuyla ilgili söz isteyen partili Yücel Gücüyener’e Divan Başkanı Sadir Durmaz söz verdi. Parti üyesi Yücel Gücüyener’in kürsüde yaptığı konuşma sonrası kongre salonunda kısa süreli bir gerginlik ve tartışma yaşansa da Divan Başkanı Durmaz ve partililerin müdahalesiyle kısa süreli tartışma sonlandı.
YÜKSELEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

MHP’nin Merkez İlçe Kongresi iki adaylı başladı, Tekin Irgatoğlu ve Halil Yükselen’in aday olduğu MHP Merkez İlçe Kongresinde adaylardan Halil Yükselen divan heyetine adaylıktan çekildiğini beyan etti. Divan Heyeti’nden söz isteyen Halil Yükselen yaptığı konuşmada, partisinin mevcut durumuna üzüldüğünü ve partiyi daha ileriye götürebilmek umuduyla aday olduğunu söyledi. Yükselen “Ben bu dava ve harekete hem gönlümü hem de yıllarımı verdim. Bu dava için cezaevlerine atıldım,  her türlü çilesini çektim ancak çizgimde değişiklik göstermedim. Şimdi aday olduğum bu kongrede bir gerginlik ortamı oluştu. Ben bu gerginliğin büyümemesi, parti ve davamızın zarar görmemesi adına adaylıktan çekiliyorum. Tekin Irgatoğlu benim evladımdır. Ben onun amcasıyım kendisine başarılar diliyorum” dedi. Halil Yükselen yaptığı konuşmanın ardından Tekin Irgatoğlu ile kucaklaşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yükselen daha sonra tüm partililer ile tek tek tokalaşarak salondan ayrıldı.
KAYA’DAN YAPICI 
KONUŞMA
MHP Merkez İlçe Kongresi’nde konuşan MHP İl Başkanı Cevdet Kaya ise iktidarın ülke üzerinde yaptığı derin ve ciddi tahribatlara değindi. MHP İl Başkanı Cevdet Kaya, Türkiye’de eşkiyanın meşrulaştığı bir dönem yaşandığını ve süreçte ülkenin ciddi zararlar gördüğünü belirtti. Kaya, “AKP İktidarının ülkemiz üzerinde yaptığı derin ve ciddi tahribatlar ortadadır. AKP yetkilileri saraylar ile uğraşırken, ülkenin geldiği durum ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanı gezmeye kalksa görev süresinin yetmeyeceği sarayında otururken, ülkenin içine düştüğü bu durumdan aziz vatanımızı kurtaracak olan irade ve hareket yine Milliyetçi Hareket ve onun bilge lideri genel başkanımızdır” dedi. MHP’nin Yozgat’ta coşkulu ve kutlu bir kurultay sürecine başlangıç yaptığını da ifaden eden Kaya, partililerine fitne, fesat ve provokasyonlara karşı duyarlı ve dikkatli olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışılması gerektiğini de iletti.
SEDEF ADAYLIĞINI 
AÇIKLADI
MHP’nin Pazar günü gerçekleştirdiği Merkez İlçe Kongresi’nde partinin Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve tekrar bu göreve aday olmadığını beyan eden Ethem Sedef ise MHP Yozgat İl Başkanlığı’na aday olacağını söyledi. MHP Yozgat Merkez İlçe Başkanı sıfatıyla son konuşmasını yaptığını belirten Ethem Sedef “Bu makamlara geldiysek, bu ülküdaşlarımız ve ülkücü ağabeylerimizin sayesindedir. Elimden geldiğince görev sürem boyunca bu dava ve partime hizmet etmeye çalıştım. Eksiklerimiz, yanlışlarımız olabilir bunları kabul ediyorum. Yeni dönemde Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olmuyorum ve önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz İl Başkanlığı görevine talip olduğumu beyan ediyor. Tüm ülküdaşlarımı ve ülkücü ağabeylerimi yürekten kucaklıyorum” şeklinde konuştu.
IRGATOĞLU:ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
MHP Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olan ve kongre sürecinde diğer aday Halil Yükselen’in adaylıktan çekilmesiyle tek aday olarak seçime katılan Tekin Irgatoğlu’da kongrede yaptığı konuşmada ‘Çok çalışacağız’ mesajı verdi. Partililerine seslenen Tekin Irgatoğlu ‘Büyüklerimizin öngörüleri bizim ışığımız olacak’ ifadeleriyle başladığı konuşmasında “Büyüklerimiz ve yol arkadaşlarımızı asla unutmayacağız. Hep birlikte yılmadan, yorulmadan bu kutlu yolda omuz omuza çalışacak ve başaracağız. Cadde cadde, kapı kapı, sokak sokak gezerek kendimizi yeniden anlatacağız. Partili tüm arkadaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz ve ben ülkücüyüm diyen tüm arkadaşların yanında olacağız” dedi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tekin Irgatoğlu’nun tek aday olarak girdiği ve 206 delegenin oy kullandığı MHP Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinde Tekin Irgatoğlu oyların tamamını alarak yeni başkan seçildi.

Editör: TE Bilişim