Yozgat’ta esnaflık yapan Hasan Naci Şahin ile Tamer Yılmaz adlı müteşebbisler Eser İşhanı’nın zemin katında bulunan dükkanlara uyguladıkları proje ile hem tüm esnafa örnek oldu, hem de işhanının çehresini değiştirerek, yeni bir görüntü kazandırdı.  İki esnaf, Eser İşhanı’nın zemin katına botanik bahçesi kurma kararı aldı.

Hazırladıkları proje kapsamında işhanının zemin katında bulunan metruk dükkanlara el atan müteşebbisler ilk olarak dükkanları mezbelelikten kurtarıp ciddi bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Daha sonra işhanının ortasında bulunan havuza yeni  ve estetik bir görüntü kazandıran esnaflar burada önümüzdeki günlerde canlı çiçek ve her türlü süs bitkisinin satışını gerçekleştirecekleri bir botanik bahçesi kurma hazırlığı içerisindeler. Projenin başlangıç aşamasında olan iki müteşebbis, projenin tamamlandığında Eser İşhanı’nın Yozgat’ın en güzel, en yeşil ve en renkli yeri olacağını dile getirdi.

İşletme ortaklarından müteşebbis Tamer Yılmaz,  Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın Eser İşhanı konusundaki duyarlılığı ve hassasiyetini bildiklerini ve Başkan Arslan’ında burayı kurtarmak adına belediye olarak çalışma yürüttüğünü hatırlattı. Tamer Yılmaz, belediyenin yanı sıra esnafın ferdi çalışmalarının da önemli olduğunu dile getirerek, “Aslında burada çok güzel bir alan mevcut. Ancak 1985 yılından bu yana, buraya hiç kimse el atmamış. Biz iki esnaf olarak buraya bu şekilde bir proje hazırladık. Bir yatırım yaptık. İnşallah faaliyete geçireceğimiz botanik bahçesi ile bunun karşılığını almış olacağız. Eser İşhanı’na belediyenin de bir desteği ve projesi olacak onunla birlikte burası hak ettiği konuma kavuşmuş olacak” dedi. Tamer Yılmaz, ilk etapta canlı çiçek ve süs bitkisi satışı yapacakları Eser İşhanı zemin katında daha sonra ileriye dönük farklı projelerle burayı daha cazip, ilgi çeken ve ticari canlılığı artıran bir konuma getireceklerini de söyledi.



Editör: TE Bilişim