Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Mesleki Bilgi ve Rehberlik Danışmanlık faaliyetlerini gerçekleştiren İŞKUR, yılda 2 kez Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa değerlendirme toplantısı düzenleniyor. O toplantılardan ikincisi dün İŞKUR toplantı salonunda yapılan toplantıyla ilgili şu açıklamada bulunuldu: 

“Mesleki Bilgi ve Rehberlik Danışmanlık faaliyetleri kapsamında meslek seçimi aşamasında bulunan bireylere meslek seçimi ile ilgili İŞKUR bünyesinde bireysel danışmanlık, yine İŞKUR ve okul bünyesinde İş ve Meslek Danışmanlığı birimlerince sınıf ve grup görüşmesi ile veli toplantıları gerçekleştirilmektedir.

Sınıf görüşmelerinde; meslek seçiminin önemi, meslek seçerken dikkat edilecek hususlar ile İŞKUR hizmetleri hakkında genel bilgi verilmektedir. Veli toplantılarında; okullarda yapılan sınıf görüşmelerinin içeriği velilerle paylaşılarak, öğrencilerin gerçekçi seçim yapmalarına katkı sağlamak amacıyla velilere bilgi verilmektedir. Grup görüşmelerinde; grubun özelliği ve grupların talebi kapsamında detaylı bilgi sunulmaktadır. Bireysel görüşmelerde; kuruma iş aramak, meslek seçmek ya da mesleki bilgi ve becerisini geliştirmek amacıyla gelen danışanlara gerekli hizmetler sunulmaktadır.

2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Kurulu kararları doğrultusunda 164 eğitim kurumu ziyareti gerçekleştirilmiş olup Yozgat genelinde 266 farklı gruba "Meslek Seçimi ve Kişisel Farkındalık" ve "İş Arama Becerileri" konulu seminerler verilmiştir. Bu seminerler kapsamında İl genelinde 8418 öğrenciye ulaşılmış olup 6 bin 400 adet İŞKUR tarafından hazırlanan Meslek Seçimine Destek Dergisi dağıtılmıştır.
2015-2016 eğitim öğretim yılında Mesleki Bilgi ve Rehberlik Danışmanlık alt çalışma komisyonunda alınan kararlar doğrultusunda Yozgat genelinde tüm öğrencilere ulaşılması hedeflenmektedir.”

Editör: TE Bilişim