Yozgat İl Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri, havaların ısınmasıyla birlikte Çamlık Milli Parkı`na pikniğe gelen vatandaşların temizlik konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

                İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Özellikle hafta sonları vatandaşların Çamlık Milli Parkı`na piknik yapmak için büyük rağbet gösterdiklerini belirtti.

                Yetkililer, `Yozgat`ın göz bebeği Türkiye`nin ilk milli parkı olan Çamlık Milli Parkımız havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarımızın mutlaka uğradıkları doğa harikası bir yer. Bu nedenle buralarla ilgili insanlarımızın daha rahat bir ortamda piknik yapmaları için masa sayılarını artırarak, çevre müdürlüğümüz ve belediyemiz tarafından çöp konteynırı ve çöp tankı sayılarını artırdık. Piknik yapan vatandaşlarımızdan isteğimiz, piknik yaparken temiz bir ortam bulmak için, piknik yaptıkları mekânı temiz bıraksınlar. Bizim tespitlerimiz içerisinde sürekli karşılaştığımız masaların çakı ile kazınması ve isimlerin yazılması dikkatimizi çekiyor. Ayrıca çöp tankları masaların yakınında olduğu halde vatandaşlarımız piknik için getirdiği malzemelerin atıklarını çöp tankına atmadan gidiyor. Milli Parkımıza geldiğimiz zaman pikniğimizi yaptıktan sonra tekrar nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakmamız gerekir.` diye konuştu.

                Yetkililer, Çamlık Milli Parkına gelen vatandaşların rahat sağlıklı bir ortamda piknik yapmaları için kışın eksikliklerin tespit edildiğini kaydetti.

                Yozgat Milli Parkı`nda şu ana kadar herhangi bir kene vakasıyla karşılaşılmadığını hatırlatan yetkililer,`Vatandaşlarımız kene konusunda çok basit tedbirleri alsınlar. Pantolon paçalarını çoraplarının içine koyarak, piknikten eve döndüklerinde vücudunu kontrol etsinler.` dedi.

Editör: TE Bilişim