Vali Necati Şentürk'ün Çayıralan ilçesi programına Kaymakam Muhammet Aktaş'ı ziyaret ederek başlayan Vali Necati Şentürk, İl Özel İdaresi çalışmalarında incelemelerde bulundu, İnönü, Aşağı Yahyasaray ve Söbeçimen Köylerini ziyaret ederek mesire alanı açılışları yaptı.
    Aşağı Tekke ve Yukarı Tekke Köylerinin kanalizasyon projesi kapsamında yapımına başlanan foseptik inşaatı ve ikinci kat asfalt çalışması yapılan İnönü Köyü yolunda incelemelerde bulunan Vali Necati Şentürk'e yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam Muhammet Aktaş bilgiler verdi.
MESİRE ALANI AÇTI
    Vali Necati Şentürk, İnönü Köyü İninbaşı Mesire Alanı açılışına katıldı. Köy Muhtarı Osman Kadimli'den İnönü Köyü hakkında bilgiler alan Vali Necati Şentürk, açılışı yapılan mesire alanı içerisinde akan kaynak suyunun değerlendirilmesini isteyerek, Alabalık Tesisi kurulması yönünde yurt dışında yaşayan İnönü Köyü halkına çağrıda bulundu.
    Mesire Alanında köylülerle sohbet eden Vali Necati Şentürk; talep, istek, şikâyet ve önerilerini dinledi. Daha sonra Aşağı Yahyasaray Köyünü ziyaret eden Vali Necati Şentürk buradan Yukarı Yahyasaray Köyü Çatak mevkiindeki Mesire alana  gelerek  incelemelerde bulundu.
“ÖRNEK KÖY
SÖBEÇİMEN”
    Söbeçimen Köyü Mesire Alanı açılışını yapan Vali Necati Şentürk sahip olduğu sosyal imkanlar ve altyapısıyla  örnek köy olarak seçilen Söbeçimen Köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Veyis Kılıç yaptığı konuşmada, köy hakkında bilgiler verdikten  sonra örnek köy  olmalarında katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
    Söbeçimen Köyü ziyaretinde köylülerle sohbet toplantısı düzenleyen Vali Necati Şentürk, Çayıralan ilçesinin yeşil alan bakımından ilimizin en geniş alanına sahip olduğuna işaret ederek,” Orman varlığının korunması, orman alanlarının zarar görmemesi bakımından mesire alanları insanlarımızın istifadesine, hizmetine sunulmuştur.
    Bu imkânları en güzel biçimde korumak ve yararlanmak gerekir “ dedi. Söbeçimen Köyünün “Örnek Köy” olmayı hak ettiğini belirten Vali Necati Şentürk, köy halkının bu güzelliklere sahip çıkararak korumasından mutluluk duyacağını söyledi.
KAYMAKAMA
VEDA YEMEĞİ
    İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğini kazanan ve önümüzdeki günlerde Çayıralan ilçesinden ayrılacak olan Kaymakam Muhammet Aktaş için veda yemeğine düzenlendi. Çayıralan ilçesindeki Veda Yemeğine katılan Vali Necati Şentürk, çalışmalarından dolayı Kaymakam Muhammet Aktaş'a teşekkür ederek yeni görevinde başarı diledi.
Editör: TE Bilişim