Diyanet Sen Akdağmadeni İlçe Başkanı Yaşar Meriç, diyanet çalışanlarının çok önemsediği ve yıllardır heyecanla beklediği Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanununun yasalaştığını söyledi.
     Meriç, ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletimizi din konusunda aydınlatmakla görevli Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu kutsal görevi din görevlileriyle birlikte yürüttüğünü belirtti.
     Camilerin hayatımızda, kültürümüzde ve medeniyetimizde çok önemli yeri olduğuna da dikkat çeken Meriç, camilerin dini ve milli değerlerimizin yaşandığı, yaşatıldığı ahlak ve edebin öğretildiği insani ilişkilerde inceliğin, fedakarlığın, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın tecelli ettiği, büyük küçük herkesin hayatında hatırası bulunan ''bizim evimiz'' denilen, yükselen kubbeleri ve minareleri ile sanatın her türlü güzellik ve zarafetinin işlendiği, gök kubbeyi inleten ezanları ile vatanın tapusu ve mührü olan, nezih ve mübarek mekanlar olduğunu bildirdi.
     Türkiye Diyanet Vakfının sahip olduğu imkanlarıyla, bu imkanda kanı teri ve emeği olan diyanet çalışanlarına hizmeti esas alması gerektiğini vurgulayan Meriç, mesajında şunlara yer verdi:
     ''Arkadaşlarımızın boş zamanlarında uğrayıp, ilmi müzakerelerde bulunacağı, çay içip rahatça sohbet edebileceği bir yer hazırlamalıdır.
    İlçemizden üniversite okuyan diyanet personelinin çocuklarına burs ve imkanlar sağlamalıdır. Bu şekilde acaba vakıf kanalıyla elde edilen gelirler nerelerde kullanılıyor sorularına da somut cevaplar verilmiş olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri, çalışanlarına güvenmeli, Kutlu Doğum Haftası'nı sendika yöneticileri ile işbirliği yaparak kutlamaktan korkmamalıdır.
     Diyanet çalışanlarının çok önemsediği ve yıllardır heyecanla beklediği Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat kanunu yasalaşmıştır. TBMM'de kabul edilen bu yasanın camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz. Bu kanunla diyanet çalışanlarının özlük ve mali haklarında kısmi iyileştirmeler münasebetiyle hükümetimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.''

Editör: TE Bilişim