1 Haziran 1967 yılında kurulan İleri Gazetesi, bu gün 48 yılı geride bırakarak 49’uncu yıla merhaba diyor. Yozgat’ta yarım asra bir yıl kala yayın hayatını, gücünü özgürlüğünden alan bir anlayışla sürdüren sizin gazeteniz İleri, kurulduğu ilk günden bu güne çok değişti, ama bir tek şeyi değiştirmedi, Yozgat’ın ve Yozgatlı’nın yanında olmayı, objektif kalmayı asla değiştirmedi.
İleri Gazetesi’ni bir imtiyaz sahibi olmanın ötesinde bir evladı gibi gören ve genç kadrosu ile büyütüp bu günlere gelmesi için mücadele eden Mükremin Kayhan, 49'uncu yıla ulaşmanın mutluluğunu tüm Yozgatlılarla paylaştı. 

TARİHİNDE HEP YENİLİK VAR! 

Yıl 1967... İleri ismi ile 6 sayfalık gazete olarak yayın hayatına başladı. Bir çok zorluğa ve imkansızlıklara rağmen ilkesinden ve inandıklarından taviz vermeyerek bu günlere kadar geldi. 1990 yılı Ocak ayında Karadeli Ailesi’nden Kayhan Ailesi’ne geçen ve Mükremin Kayhan’la yayın hayatına yeni bir sayfa açan İleri Gazetesi 1994 yılında Yozgat’ın ilk ofset baskılı günlük gazetesi olarak teknolojik anlamda büyük bir adım attı. 

Bu yenilik aynı zamanda Yozgat basınının adeta miladı oldu. 1995 yılında zorluklarla mücadelenin ardından İleri Gazetesi Yozgat’ın ilk “Vasıflı Gazetesi” oldu. Bu süreç Yozgat genelinde onlarca gazetenin vasıflı gazete olarak yayınlanmasına sebep oldu.

Geniş yazar kadrosu ile farklı fikirleri bünyesinde buluşturan İleri Gazetesi’ni her gün sizin için yayına şu isimler hazırlıyor: 
Genel Koordinatör Erhan Kayhan, Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan, Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz, Sayfa Editörü İhsan Çelikkaya, İnternet Editörü Mustafa Teker.

HER ZAMAN BİR OKUL OLDU

İleri Gazetesi habercilikteki farklı duruşunun yanı sıra emektar isimlerin yetişmesinde de bir okul rolü üstlendi.  
Yozgat’ta basın-yayın sektörüne önemli isimler kazandıran İleri, matbaacılıktan muhabirliğe basın camiasının ihtiyacı olan isimlerin yetişmesine vesile oldu. İleri Gazetesi, sektörün maddi imkansızlıklarla mücadele ettiği süreçte kısır döngünün içinde kalmak yerine emeğe saygıyı sanata dönüştürmeyi başardı. 

www.ilerigazetesi.com.tr
Sektörün internet üzerinden dünyaya açıldığı bir süreçte İleri Gazetesi bu yeniliğe kayıtsız kalmadı. 2007 yılında www.ilerigazetesi.com.tr internet adresinden yeni bir yayın sürecine başlayan İleri Gazetesi’ni bu gün Türkiye ve dünya üzerinde yaşayan onbinlerce Yozgatlı okuyor. 
Bozok Yaylası’ndaki Yozgat’la gurbetteki Yozgatlılar arasında köprü vazifesi üstlenen gazeteniz İleri, her sabah güncellenen içeriği ile internet haberciliğinin Anadolu’daki önemli adreslerinden bir tanesi olmayı başardı. 

İLKLERİN ADRESİ İLERİ!           
Gazetemiz Sahibi Mükremin Kayhan ile 1990 yılı başında tanışan İleri Gazetesi, aydınlık günlere de merhaba dedi. 
Gazetecilikte her geçen gün daha hızlı adımlarla ilerleyen ve sizlerden aldığı destekle bu günlere gelen İleri Gazetesi, yazı kadrosu ile de Yozgat’tın en güçlü sesi oldu.          
Her zaman Yozgat’ın ve Yozgatlının tarafsız, seviyeli, ilkeli, objektif, basın, ahlak ve ilkelerine bağlı gazetesi olan İleri, sımsıkı bağlandığı bu değerlerinden asla taviz vermedi.  

Çıkarlar uğruna fikir çatışmalarının yaşandığı zamanlarda dahi Yozgatlının doğrularından şaşmadan bugünlere gururla, huzurla geldi.         
Yozgat’ın Anadolu basınındaki gücü olan İleri’nin her geçen gün daha da büyüyerek bugünlere geldiğini belirten Gazetemiz Sahibi Mükremin Kayhan, yetişen genç kadroların elinde çok daha ileriye emin adımlarla gittiğini kaydetti.    
      
Yerel basının karşılaştığı zorlukları yıllarca birebir yaşadıklarını ama her zorluğun kendilerine daha da güç verdiğini bu yüzden de yılmadan, usanmadan bugünlere başarı ile geldiklerini belirten Kayhan, şunları söyledi;

“Gazetecilik gönül işidir. Gazetecilik cefanın çok, sefanın az olduğu çok meşakkatli bir iştir.

Bugünlere gelene kadar birçok zorluğa mesai arkadaşlarımla göğüs gerdik ve yılmadık. Kısaca biz bu işe gönül verdik ve birbirimizden, okurlarımızdan güç alarak bugünlere dimdik ayakta ve tavizsiz geldik” dedi. 

“Bizim işimiz doğrularla, bizim işimiz gerçeklerle, bizim işimiz sizlerin dertlerine çözüm aramakla...” diyen Kayhan, şöyle devam etti: “Görev ve sorumluluklarımızın hep farkında olduk ve her zaman da bu değerlere bağlı kaldık. Biz haklının yanında, haksızın karşısında olmayı ilke bildik, biz Yozgat’a zarar verecek herkesle, her olayla mücadele etmeyi vizyon edindik, biz sizlerin sesi olmayı misyon saydık ve biz sizin gazeteniz olma görevini gururla taşıdık.

49’uncu yılına gururla giren gazeteniz İleri, Yozgat’ın nabzını tutmaya, Yozgat sorunlarına sahip çıkmaya devam edecek. Basın meslek ilkelerine bağlı, İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı, Yozgat’ın çıkarları dışında hiçbir  taraflılık ilkesi bulunmayan gazeteniz İleri bu mutlu gününde yıllardır bizlere güç veren tüm okurlarına ve Yozgatlılara teşekkürlerini sunmayı görev bilir” diye konuştu.
       
         
Editör: TE Bilişim