Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kurca, Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Aziz Ahmet Sürel ve yöneticilerinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısı ile şehir hastanesi hakkında bilgi verdi. 
İlk olarak açıklamalarda bulunan Genel Sekreter İsmail Kurca, 16 Ocak’ta hasta kabulüne başlayan Yozgat Şehir Hastanesi’nin, şehir hastaneleri modelinin ilki olduğunu hatırlattı.
Şehir hastanesi ile sürdürülebilir, erişilebilir, kaliteli sağlık hizmeti vermek istediklerini belirten Kurca, bu yönde önemli mesafeler kat ettiklerine dikkat çekti.
“Hastalar bizim baş tacımız, evimizin misafiri gibi” diyen Kurca, şehir hastanelerinde mükemmeliyeti yakalama, herkesi memnun etme gayretinde olduklarının altını çizdi. 
Kurca, hastanede hastasından personeline herkesin mutlu olması gerektiğine işaret ederek, Yozgat Şehir Hastanesi’nin sağlıkta ikinci fazın hayata geçmesinde üstlendiği misyonla önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.
Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Aziz Ahmet Sürel de, hastanenin açılışından bu güne hasta kapasitesi hakkında istatistiki bilgiler aktardı.
Daha önce günde 4 hastanın şehir dışına sevk edildiğini anımsatan Sürel, bu sayının günde 1 hastaya kadar düştüğüne dikkat çekti.
Yeni bölümlerin açılması ile hastaneden istifade eden vatandaş sayısının arttığını belirten Sürel; 
“Acil servis hasta sayımız 2016 yılında ortalama 12 binler civarında iken şehir hastanemizde bu sayı 10 bin 700’ler civarında. Acil servisten istifade eden hasta sayısının azalması artık insanların polikliniklerde sağlık tedavisi aldığı anlamına geliyor ki bu da hastanemiz için oldukça önemli. Yine poliklinik muayene sayımızda da gözle görülür bir artış oldu. Hastanemizde 100’ün üzerinde doktor görev yapıyor. Önceki devlet hastanesinin tam iki katı. Bu da poliklinik hizmetlerinden yararlananların sayısını artırıyor. Mayıs ayı itibari ile hastanemizden 55 bin 811 kişi istifade etti. Yine aylık yatan hasta sayımızda da artan yatak sayına bağlı olarak bir artış var. 2 bin 550 kişi Mayıs ayı içerisinde yataklı tedavi hizmetlerinden faydalandı. Ameliyat sayılarında hastanemizde bir artış gözlendi. Her geçen zaman bu sayı artıyor. Şuan için Mayıs ayı ortalaması 657 ameliyat. Ayda ortalama 50 bin kişinin istifade ettiği hastanede 800 kişi hizmet alımı yöntemi ile yararlanıyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim