Demokrasi nöbetlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, bu gece Yozgat Belediyesi Mehter Takım söyledikleri marşlarla vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, 15 Temmuz’dan bu tarafa Yozgat Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetinin devam ettiğini belirterek, “Milli iradenin gücünü bir daha dosta düşmana, ülkemizin düşmanlarına, ülkemizdeki birlik beraberliğin düşmanlarına göstermek istiyoruz.Bunun için de bu heyecana katkı sunmak üzere bir takım aktiviteler yapıyoruz. Bugün de nöbet sırası belediyemizin mehter takımında. Mehter takımımız bütün milli günlerde olduğu gibi güzel günlerde olduğu gibi bu heyecanı, bu sevincini Yozgatlı hemşehrilerimizle birlikte yaşıyor. Bugün benimle birlikte torunumda geldi birlikte demokrasi nöbetindeyiz” dedi.
Boğazlıyan ilçesinden gelen Adıgüzel Alkan isimli vatandaş, vatanının birliği beraberliği için, vatana, millete destek olmak için demokrasi nöbetine geldiğini belirterek, “Ezanımız susmasın, bayrağımız inmesin, vatan nöbeti için geldik. Vatansızların halini görüyoruz, Allah’ım bizi vatansız bırakmasın” dedi.
Demokrasi nöbetine katılan Zekeriya Avşar da, “Milletimizin birliğine beraberliğine, kardeşliğine vesile olan demokrasi nöbetinde bulunmaktan bütün milletimiz gibi ben de son derece memnunum, mutluyum. İnşallah bundan sonra da ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız. Bu konuda Yozgat Türkiye’ye örnek bir il oldu buraya katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bazı esnaf, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara pilav ve ayran ikramında bulundu.

Editör: TE Bilişim