Daha önce Ankara'da Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevini yürüten Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yeni General ve Amiral atama listesinde bulunduğu K.K.LOJ. Komutanlığı görevinden, Ankara MSB ASAL Daire Başkanlığı görevine atandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na General ataması gerçekleştirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise 2 Amiral ataması gerçekleştirildi.
Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK ve Binali Yıldırım'ın imzasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan yeni atama listesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Buna göre Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı görevine Tuğgeneral Kadircan Kottaş getirilirken, Tuğamiral Ali Çekiş Aksaz Deniz Üs Komutanlığı görevine getirildi. Ataması gerçekleştirilen isimlerden bir tanesi de Yozgatlı Tümgeneral Celalettin Bacanlı oldu.

Tuğgeneral Bacanlı Kimdir?

Yozgatlı olan Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, 28 Şubat soruşturmaları kapsamında haksız yere 13 Ay Mamak Askeri Cezaevi'nde kaldı. Daha sonra 28 Şubat soruşturmalarının kumpas olduğunun anlaşılması üzerine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Milli Savunma Bakanlığı'nın 09.08.2016 tarihinde aldığı atama kararıyla bulunduğu Ankara Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevinden Ankara MSB Asal Daire başkanlığı görevine atandı.

Editör: TE Bilişim