Atatürk Anıtına çelenk koyan İl Genel Meclisi üyeleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından buradaki töreni noktalayarak İl Genel Meclisi toplantı salonunda dönemin ilk toplantısının açılışını gerçekleştirdi. En yaşlı üye sıfatıyla İl Genel Meclis Başkanlığı’nı yürüten Ahmet Başkan toplantı da gündem maddelerini görüşmeye açtı. Toplantının gündemi gereği İl Genel Meclisi Başkanlığı, Meclis Birinci Başkan vekili seçimi ve divan katiplerinin seçimi yapıldı.
Yapılan seçimlerde AK Parti grubu tarafından aday gösterilen ve tek aday olan Hacı Halil Şahbaz 38 üyenin tamamının oyunu alarak Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. Meclis Birinci Başkanvekilliğine 36 geçerli oy alan Ali Açıkgöz, ikinci başkan vekilliğine 37 oy alan Osman Biçer seçilirken, divan katibi üyeliğine ise 36 oy ile Salih Deniz ve Mustafa Tekçam seçildi. Seçimlerin ardından koltuğuna oturan İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Halil Şahbaz partisi tarafından göreve layık görüldüğü için teşekkür ederek “Bundan sonra hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde memleketimize hizmet edeceğiz, inşallah görev süremiz boyunca memleketimize kalıcı ve hayırlı hizmetler gerçekleştiririz.
Görev süremiz boyunca ilimizin en ücra köşesine kadar takipte olarak yapılması gereken ne ise yerine getireceğiz hepinizin görevi hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Polis haftasını da unutmayan İl Genel Meclisi üyeleri, emekli polis olan İl Genel Meclisi üyelerinden Dursun Tuncer ve Osman Biçer’e de çiçek takdiminde bulunarak haftalarını kutladı.
Toplantının gündem dışı dilek ve temenniler bölümünde ise AK Parti grubu ve MHP grubundan önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili kınama ve geçmiş olsun mesajı ve Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Kemal Bey anıldı.

Editör: TE Bilişim