İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumu İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz yönetti. Geçen oturum tutanak özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda meclis üyeleri yine sağlık ile ilgili konuları gündemine aldı.
Önceki gün anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programına destek veren İl Genel Meclisi bu kez ise Yozgat'ın Sorgun İlçesi ve bağlı köylerinde ve Yozgat Merkez'de bulunan sağlık ocaklarının fiziki ve tıbbi durumunu ele aldı. İl Genel Meclisi Sorgun ve  köylerinde yer alan sağlık ocaklarının fiziki ve personel durumunu yerinde inceleyen Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun raporunu dinleyerek karara bağladı.

Komisyon üyeleri tarafından okunan rapor doğrultusunda özellikle köylerde yer alan sağlık ocaklarının fiziki durumlarının kötü olduğu ve onarımı beklediği hususuna yer verildi. Bazı köylerde kapatılan sağlık ocağı ve lojman binalarının farklı amaçla kullanım için köylüler tarafından dönüştürüldüğü ve nüfusu düşen yerlerde ise artık sağlık ocakları binalarının kullanılmadığı belirtildi. Halen aktif faaliyette olan bazı sağlık ocağı binalarının ise fiziki imkanlarının iyileştirilmesi gerektiği yönünde ilgili komisyon görüş bildirdi.

Konuyla ilgili söz alan Sarıkaya İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Tuncer ise devletin acilen bu binalara el atması gerektiğini söyleyerek "Köylerimizde yer alan bu devlet malı binalar için acilen bir karar alınması lazım. Birçoğu boş duruyor, fiziki olarak bu binalar çürüyor onun için kapsamlı bir çalışmayla yeni bir amaç ve gerekçeyle bu binalar yeniden aktif kullanıma sokulabilir, köy tüzel kişiliklerine devri yapılabilir. Yoksa kendi kendine çürüyüp yıkılacaktır bu binalar" dedi. Meclis Başkanı Halil Şahbaz'da Dursun Tuncer'in görüşlerine katıldığını ifade ederek "Köy tüzel kişiliğine devri yapılabilir ancak o zamanda tüm köylerimiz bu taleplerle bizlere gelecektir. Kapsamlı çalışma gerçekleştirmek gerekir" şeklinde konuştu. Çevre ve Sağlık Komisyonu'nca okunan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilişim