Milli Eğitim Müdürlüklerinde göreve başlayan işçiler ile ilgili 28 Ocak 2011 tarihi itibariyle yetki talebi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulunduklarını belirten Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven, sendikanın kurulduğu 1964 yılından bu tarafa ortaya koyduğu faaliyetlere değindi.
100'ün üzerinde kurumda yıllardır toplu sözleşme imzaladıklarını ve halen 16 şubesi bulunan büyük bir sendika olduklarını ileri süren Güven; “İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne devredilen işçiler Türkiye genelinde Koop-İş Sendikasına üye olmaktadır. Koop-iş Sendikası Kayseri Şubesi Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat illerinde örgütlenmeye hızla devam etmektedir. Türkiye genelinde Milli Eğitim Müdürlüklerine geçen işçilerin çoğunluğu Koop-İş sendikasına üye olmuş bulunmaktadır. Bu nedenle yetki almaya en yakın sendika Koop-İş sendikasıdır” dedi.
KAPANMA SÖZ KONUSU DEĞİL
Koop-İş Sendikası Kayseri Şubesi'ne bağlı Yozgat ile birlikte Nevşehir, Kayseri ve Kırşehir'de 17 nolu işkolunda bine yakın üyesi bulunduğunu hatırlatan Güven, şubenin kapanacağı yönündeki iddiaların kesinlikle asılsız olduğunu söyledi.
“Aksine bu iddiayı ortaya atanlar kapanma korkusu gibi bir vahamet'in içindedirler. Şube başkanı ve Yönetim Kurulu, üyeler tarafından demokratik seçimle göreve gelen bir şubedir. Atama ile göreve gelmemiştir” diyen Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven, şöyle konuştu: “Koop-İş Sendikası üye yapmış olduğu veya istifa edip sendikamıza üye olan hiç bir işçiye siyasi ve etnik baskı yapmamıştır.
Koop-İş Sendikası olarak bu tür baskı ve tehditle üye yapan zihniyetin tamamen karşısındayız. Sendikamızın temel prensibi; üyelerimizin insan onuruna yakışır ücret alarak vatanına, milletine faydalı olacak şekilde ve refah içinde yaşamalarıdır.
Tüm işçi arkadaşlarımızı yıllardır bu işkolunda faaliyet gösteren Koop-İş Sendikası çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Koop-İş Sendikası, emeğin hakkını veren ve bundan sonrada vermeyi kendisine şiar edinen bir sendika olarak siz değerli üyelerimizin de katkıları ile yürümeye devam ettiği bu yoldan asla geri dönmeyecektir.”
Editör: TE Bilişim