Doğan, yaptığı yazılı açıklamada eczacılar olarak, acımasızca öldürülen, ateş altında hayatta kalmaya çalışan Gazzeliler için başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde topladıkları acil ilaçlar ve bebek mamalarının ilk bölümünü Kızılay aracılığıyla bölgeye gönderdiklerini söyledi.
“Tüm dünyanın sırt çevirdiği, görmezden geldiği, yokmuş gibi davrandığı bu masum halkı Yozgat Eczacı Odası olarak bizler yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” diyen Doğan, Türkiye genelinde Yozgat Eczacı Odası ile birlikte 54 Eczacı Odasının desteğiyle, 25 bin eczacımızın duyarlılığıyla ve Yozgat halkının civanmertliği ile toplanan ilk parti  yardım malzemesinin de Türk Eczacıları Birliği tarafından Gazze’ye gönderilmek üzere Kızılay’a teslim edildiğini hatırlattı.

Yozgat’ta faaliyet gösteren eczacılara teşekkür etmeyi de unutmayan Doğan, şunları söyledi:
“Yozgat’ta faaliyet gösteren eczacılarımız bugüne kadar dil,din,ırk ayrımı gözetmeden, insan hayatını ve sağlığını önceleyen anlayış ile ve hep aynı duyarlılıkla hareket ettiler. Soma,Suriye yardım kampanyalarından sonra Gazze için de benzer reflekslerle hareket ettiler, etmeye de devam edeceklerdir. Eczacılık alanında yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen yardım kampanyalarımıza maddi ve manevi destek veren eczacı meslektaşlarımıza bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim