Geçen hafta İşadamı İdris Duyar tarafından yaptırılıp il müftülüğüne hibe edilen Nezaket Duyar Kız Kuran Kursunun ardından bu kez de ikinci TOKİ bölgesi Mavera sitesine Mavera Kız Kuran Kursu açıldı.
Mavera Yapı Kooperatifi başkanı Aydoğan Bilir tarafından hibe edilen Mavera Kız Kuran Kursunun açılışına Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Belediye Başkan Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Müftü Ahmet Poçanoğlu; “ İçinde bulunduğumuz ay peygamber efendimizin doğduğu aydır ben bütün Müslüman kardeşlerimin bu ayını kutluyorum öncelikle bereketli vakitlerin içerisinde bulunmaktayız geçen hafta bir kuran kursu açmıştık bu gün yeni bir açılış daha yapmaktayız ben bu kursun açılmasında emeği geçen Aydoğan Bilir beye ve belediye başkanımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Yusuf Başer ise “ Özellikle bu güzel hizmeti bağışlayan Aydoğan beye bende teşekkür ederim şanlı ecdadımızı İslamiyet ile şereflendikten sonra aldığı bu emaneti en güzel yerlere taşımayı başarabilmiş bir millettir bu kurslarımızda da vatana millete hayırlı evlatlar yetişecek bu memlekete ve bu dine hizmet sunacaklardır inşallah emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. 
Vali Abdulkadir Yazıcı ise “Ben bu kuran kursunun açılışına vesile olanlara teşekkür ederim biz teşekkür etmesek bile rabbim onlara mükafatını verecektir hanım kardeşlerimize de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Daha sonra açılışı yapılan Mavera Kız Kuran Kursunu gezen Vali Yazıcı ve protokol üyeleri kursiyer hanımların hazırlamış olduğu aşure ve tatlıları afiyetle yemelerinin ardından program son buldu.

Editör: TE Bilişim